Свеж еклектичен интериор за ценители

Свеж еклектичен интериор за ценители

Еклектиката в интериора е решение, подхождащо на артистични и смели натури. Този стил дава свобода да се съчетават разнообразни  цветове, материи и материали. Хаотичността във визията е в основата на очарованието му. Авангардността и индивидуалността на елементите при избора на еклектичен интериор са основната гаранция за крайния ефект.

Има много идеи за обзавеждане на апартамент от подобен тип, но ние сме подбрали едно красиво и слънчево жилище в Сао Пауло, Бразилия. Проектът е от 2015 година, а дизайнът му е дело на професионалистите от Architects RSRG. На площ от 109 кв.м. ще видим симфония от цветове, материи и нестандартни комбинации. Истински свеж еклектичен интериор.

На първо място се забелязва отворената площ и преходността на помещенията. Обединяването на хол, трапезария и кухня в едно пространство позволява по-лесното възприятие на съчетанието от силни цветове и богатото разнообразие на материали. В тази част на дома присъстват керамика, стъкло, дърво, цимент, мрамор, метал, умело комбинирани с екзотична растителност.

Кожените кресла в нестандартни форми и цветните картини подпрени на пода и по стените са важна част от интериорната еклектика.

Особен принос за красивата визия на дома има солидното количество слънчева светлина, която навлиза през големите прозорци.

Оголените бетонни колони са в абсолютен баланс с масленозелената модерна конструкция на кухненския остров. Тръбни бар столчета допълват иноксовата база на съвременния хладилник, абсорбатора и готварскаta печка. Осветителните тела са с ретро визия и семпла овална форма.

Бял под, бели стени и тавани предпазполагат към богата употреба на силни цветове в пространството. Добрата подредба на елементите и липсата на излишен кич в избора на акценти е разковничето в това свежо еклектично жилище.

Особено ефектен е „тийн ъгълът“ в хола. Каските и скейтовете по стената, тенис ракетата и уникалният стол с облегалка във формата на сърце са изключително стилно решение.

Тухлените стени, дървеният под  и ретро рамката на кревата в спалнята са в абсолютен синхрон с памучните постели и модернистичното нощно шкафче до леглото.

Банята е семпла и удобна. Бял фон, цветни акценти в геометрични фигури по пода и стените. Това е концепцията, съчетаваща ретро батерии и модерни шкафчета без обков. Зеленината присъства и тук в изобилие.

Свеж еклектичен интериор – лесният начин да живееш цветно!

Онлайн магазин на GRANDecor