Свежа и удобна малка мансарда

Свежа и удобна малка мансарда

Макар и с неголяма площ, една малка мансарда също има своите особености, когато става въпрос за обзавеждане. Само привидно, ограниченото пространство е пречка да развихрим въображението си. Сега ще подкрепим тезата с няколко идеи за малко жилище.

Домът, който ще разгледаме в галерията е разположен на скромните 20 кв.м. Както често споменаваме, основна роля в тесните пространства имат цветовете. Тук традиционно всичко е заложено в снежно бяло.

Прозорците са разположени на високо и светлината прониква по-лесно в помещението. Липсата на пердета и щори по прозорците е добро решение с оглед ограниченото място. Всеки излишен детайл или декорация ще отежнят визията на тази малка мансарда.

Подът е решен в светло дърво и по този начин светлината се отразява ярко в пространството.

Скосът в помещението се намира от страната на прозорците в двете части на стаята. Съвсем целенасочено в тази част са разположени кухненските шкафове и съответно леглото.

Кухнята, както и всичко останало в дома е традиционно тонирана в бяло. Обзавеждането е ниско, близо до пода, за да се използва скосената ниша в ъглите.

Непосредствено под прозореца е разположена малка кръгла масичка за хранене с два стола. Тази позиция е перфектна с оглед светлината и височината в тази част на мансардата.

Леглото е семпло и изглежда удобно. И то е позиционирано в пространството под скоса с цел да се уползотвори максимално ограничената площ. И рамката, и постелите са решени в традиционно бяло. Гардеробът в близост е в същия тон, за да не контрастира и да затваря визуално обстановката.

Избягвайки скуката на снежно бялото, дизайнерите са избрали дребни елементи единствено в черно и светло сиво. Това са нощна лампа, декоратична възглавница, рамки на картини и килимче на входната врата. Това са достатъчни акценти, пречупващи цветовото еднообразие.

Малки шкафчета са разположени из стаята – до леглото, в близост до вратата. Това са местенцата за съхранение на вещи. Нежна лавица над леглото в скоса служи за съхранение на книги за четене.

Банята е ограничена в отделно помещение с врата от общата площ. Пространството е достатъчно голямо за целта и наподобява размерите на кухненския тракт.

Насладете се на тази кокетна и стилна мансарда, създадена с много желание!

източник

Онлайн магазин на GRANDecor