Елегантна и функционална рустик мансарда

Елегантна и функционална рустик мансарда

Всяко таванско помещение има своите особени характеристики. Скосените части са традиционно присъствие в подобен тип апартаменти. Открихме тази рустик мансарда с красив интериор, разположена на таванските 100 кв.м. в романтичния град Брюж, Белгия. Интересното тук са облицовките от фини дървени летви, боядисани в бяло. В паралел с дървеното дюшеме на пода, това са първите предпоставки за същински рустик интериор.

Основните суровини и материали за изработката на мебелите и декорите в това таванско помещение са дърво, метал, глина, мед и памук. От всеки детайл лъха автентичност и качество.

Диванът във всекидневната приковава вниманието с дървена конструкция в необработен, груб вид, но с богата ръчно изработена орнаментика около гърба и подлакътниците. Масите, макар и не особено големи са масивни и стабилни. Елегантно кресло със златисти мотиви и мека табуретка с памучна тапицерия са част от мебелите в хола. Лампиони с уникална визия присъстват навсякъде в пространството. В горната си част са с еднотипни покривала от памучен плат – тип шапка, а в основата си представляват глинена амфора и старинно дървено буре.

Впечатление правят и цветовете в жилището. Натуралните и наподобяващи естествената среда тонове са предпочетени от дизайнерите. Бежово, керемидено и бледо сиво са преплетени в цялото пространство.

Присъствието на килимите е неизменна част от обстановката. Тъкани фигурални постели има даже и по дюшемето в кухненската част. Добавяме и шкафовете от обработен дървен материал в сиво, като лампериите наоколо, дървените плотове, черният фаянсов гръб и памучните керемидени перденца пред нишите. Всичко това определя типичната визия на кухня в рустик мансарда.

Спалнята е светла и свежа, направо приказна! Тук откриваме високо меко легло, силно надиплени венециански щори и дървени дограми с перденца в долната си част.

Банята е продължение на спалнята. Прекрачвайки прага й усещаме допълнителна доза комфорт. Дървен плот, перденце в нишата под умивалника, огледало със златна орнаментика и аплици в памучни облицовки. Особен уют придава част от дървения под в помещението, както и ъгловият модул за хавлии, изваян с красива орнаментика.

Втората спалня е също толкова уютна и приятно обзаведена. Меката мебел, удобното легло, цветните възглавнички и набраните памучни щори са причината за това усещане. От нощните шкафчета, до лампиона и карираните подплати на полилеите, всеки детайл придава допълнителна доза романтика и уют в стаята.

Тази елегантна рустик мансарда е дом за ценители. Заслужава си да се види!

Онлайн магазин на GRANDecor