Елегантен и романтичен шаби шик декор

Елегантен и романтичен шаби шик декор

Когато изберете шаби шик за стил в интериорния дизайн на жилището си, трябва да сте наясно, че съществува вероятност да пренаситите декора с цветове, принтове и форми. Има начин, обаче, да се получи семпло и ненатрапчиво.

Стилът шаби шик е плод на осемдесетте години на 20-ти век и се изразява с разнообразие и нежност, изразени чрез съчетанието на дърво, ковано желязо и каменни елементи. Особено важно при приложението му е да се подберат еднотипни цветове, на чийто фон да изпъкнат ярки фигурални акценти. Сатенените и памучни материи в паралел с бродирани и дантелени тъкани гарантират една красива и елегантна визия на дома.

За да подсилим въображението ви ще разгледаме една очарователна къща в Швеция с романтичен шаби шик декор.

Преобладава белият цвят, а на този фон са изпъстрени женствени фигурални мотиви в бледо розово, лилаво и нежно зелено. Цветовете и мотивите са деликатно подбрани, като съчетанието им създава усещане за нежност, изисканост и домашен уют.

Таваните в стаите са облицовани с летви тънкостенна ламперия, подът е в светъл паркет, а стените навсякъде са решени с еднотипни цветни тапети, носещи основния тон в стилистиката.

Обзавеждането е ненатрапчиво, но солидно и изискано. Заоблен дървен скрин, красиви плюшени кресла, малка масичка с оригинална орнаментика и стъклен полилей са основните елементи в хола. Цикламените орхидеи по первазите и лалетата във вазата са в унисон с красивия фигурален принт на тапета в розови цветя.

Кухнята е просторна, свежа и бяла – логично продължение на цялостия фон. Вниманието ни грабват откритите шкафове с детайли от ковано желязо. Трапезарията е особено изискана с бял роял като основен акцент в пространството. Красива маса в бяло дърво, керамична ъглова камина от миналия век, аплици, лампиони и свещници в унифицирана форма лале са елегантен завършек на декорацията в стаята.

В спалнята откриваме скосен таван, изискана рамка за легло с богата орнаментика от ковано желязо, стъклени полилеи и нежни феерични завеси на прозореца. В съчетание с белия фон, красивия цветен тапет и естествената подова настилка, тук изобилстват страстта и романтиката.

Този дом ще ви очарова с елегантната си шаби шик визия. Разгледайте и се насладете!

източник

Онлайн магазин на GRANDecor