Ал Султан – ресторант с български почерк

Очарованието на Ал Султан ресторант с български почерк

В централната част на квартал Мейфеър в Лондон се намира един ресторант с български почерк. „Ал Султан“ е преобразен благодарение на работата и екипа на Алекс Ковачев, представител на българската компания за интериорен дизайн IDEA. Макар и напълно обновен, един от най-посещаваните ресторанти на английската столица е запазил очарованието на своята тридесетгодишна история.

Целта на концепцията е отлично изпълнена. Запазена е първоначалната ислямска естетика, деликатно съчетана със съвременни европейски решения.

Впечатляващ е изборът на цветове. Пастелни тонове с монохромен израз са съчетани със златен алуминий на територията на цялото помещение. Нежна ориенталска дантела от меката алуминиева сплав присъства като декор и основен акцент в дизайна на ресторанта. Откриваме я като облицовка по стените и колоните, а също и като семпъл разделител между масите в пространството. Тези елементи са поръчкови модули. Те са паховобоядисани и са осветени двустранно с цел създаване на допълнителен обем в интериора.

Интересно е решението за присъствие на подчертани геометрични фигури в помещението. Изящни осветителни тела красят тавана с формата на обръчи. Конструирани са от дребни стъклени елементи със златисти кантове. Пространството между модулите на венецианския таван е осветено с нежни лунички.

Подовото покритие е паркет с форма на шестограми. Комбинацията от орех и венге е още един стилен избор на цвят от дизайнерския екип. Елегантността е подчертана и с плътните фуги между модулите на пода. Гланцираната повърхност е в паралел с модерните черни столове, кожените меки мебели в монохром и белите сектори от обзавеждането. Кехлибарената светлина се отразява перфектно във всеки от избраните тонове в пространството.

Завесите в този ресторант с български почерк са ръчно такани и са дело на професионалистите от Christian Fischbacher. Нежни и ефирни, те са в абсолютен унисон с изисканата чувствителност на целия интериорен дизайн.

Формите в помещението са традиционни и правилни. Това подчертава търсената европейска визия. В зависимост от позицията си в пространството масите са квадратни, правоъгълни или кръгли. Ситните мотиви на дантелите в облицовката и живите цветя в настолни вази са ориенталския нюанс в обстановката. Индивидуалната концепция за ресторанта го прави сам по себе си стилен и уникален.

Прекрасен ресторант, нали?

Вижте и още един уникален проект от дизайнерите на IDEA.

Онлайн магазин на GRANDecor