Реновиран апартамент в София

Когато става въпрос за реновиране на жилище, обикновено си представяме пребоядисване на стените и замяна на някои от вече овехтелите мебели с нови. Но има случаи, в които тези стъпки са твърде малки, за да се постигне добър резултат. Днес ще ви запознаем не с малък, а с грандиозен ремонт на жилище в сърцето на София, построено през 60те години, което никога не е било реновирано.

Мащабният проект TS 26 включва преустройство и цялостно обновяване на апартамент, разположен на 90 кв.м. в стара тухлена сграда. Перфектният краен резултат е постигнат от студио за интериорен дизайн COZY Design, които са реализирали желанието на собствениците да съчетаят класическа красота, модерен комфорт и функционално разпределение. За целта са били необходими някои генерални промени като правене на отвори в стени, изцяло ново зониране и смяна на функциите на стаите.

Едно от изискванията на собствениците е да се запази класическата визия и да се подбере обзавеждане от ествествени материали с непреходна красота в стил mid-century modern. Именно затова дизайнът е решен с фризове, естествен фурнир орех, бронз, овални осветителни тела, кожа и меки топли цветове. Красиви рамки в един стил са използвани за картините, огледалата, скрина и вратите на дрешниците.

Кухня с шкафове с естествен фурнир американски орехВсекидневната е мястото, където са направени промени по трегерната конструкция и пространството е отворено до 33 кв.м., за да може да побере в едно просторно помещение кухня с трапезария, зона за релакс и работен кът. Впечатляващите шкафове на кухнята са изработени с фурнир американски орех в комбинация с месингови елементи и вградени уреди. Тази част от помещението е допълнена от трапезен комплект в съчатание на орех и бежова кожа, а яркият син скрин на отсрещната стена се превръща в контрастен акцент, който завърша ансамбъла.

Срещу комфортния диван е позиционирано бюро, оформящо светъл кът за домашен офис. Телевизорът над него е монтиран на стената и позволява променящо се позициониране, така че да се вижда отлично както от трапезарията, така и от хола.

Основната спалня е решена в по-модерен стил, като основен акцент пада върху уникалната пълзяща конструкция с вградено осветление, която преминава от стената зад леглото към тавана.

Спалня с уникален дизайн и осветлениеКъм детската или гостната спалня е обособен дрешник, също както в основната. Тук цветовете са по-ярки и закачливи, като в същото време откриваме и елементи от дизайна присъстващи и в другите помещения.

Финален щрих дизайнерите от COZY Design създават на терасата, която е напълно преобразена в малък оазис на спокойствието в градската среда. Остъкление от плъзгаща се алуминиева конструкция тип зимна градина, лесно превръща терасата от отворено пространство в затворено и обратното. Дървен декинг и модерни градински кресла подканват към чаша сутрешно кафе или ароматен чай насред разбуждащия се град.

Един възхитителен дом, който доказва, че мечтите се сбъдват, когато се доверим на подходящите професионалисти!

За контакт с COZY. design studio:
Уебсайт: cozydesign.bg
Фейсбук: facebook.com/cozydesignstudio
Телефон: +359 884 178 692

Снимки: Александър Новоселски

Онлайн магазин на GRANDecor