С дъх на стара книга: Реновирана къща в провансалски стил

Хол и кухня в общо помещение

Как би изглеждала крайградска къща, в подножието на планината? Бягство от забързаното ежедневие, спокойна обстановка в провансалски стил и успокояващи цветови комбинации. Така архитект Милена Добрева и екипа на Ona Design преобразяват интериора на стара къща в Лозен.

При изграждането на идеята се съобразяват с един любим диван и много стари книги. Голямото помещение на хола обединява две функции – кухня и дневна зона. Диванът, в светли, резидави нотки и романтични, меки форми, определя  избора на палитра в неутрални цветове и ненатрапчив провансалски стил. Характерните за стила мебелни вратички с рамки, са използвани като основен елемент, който обединява помещението.

Основен материал за пода и силен акцент в хола е ламиниран паркет с орехов фладер. Използван и за тавана усилва усещането за уют и придава повече елегантност на иначе семплата визия. Акцентиран е с окачен таван и скрито лед осветление.

Приключенски разкази и криминални романи намират своя пристан в голяма библиотека. Игра с отворени и затворени ниши, я оформя като въображаема рамка на част от обзавеждането – двата фотьойла.

Всекидневна в светли цветове

Стените в светъл, мътно-сив нюанс, красиво подчертават още по-светлите мебели.  Изтъркани шаби-шик рамки в бяло и златно обрамчват картини с мирис на пролет – клонки, цветя и треви. Още една асоциация с природата на село.

Камина до тавана е фокус на интериора в  спалнята. Гардероби с големи огледални врати създават усещането за простор и светлина. Рамка от масив, обкрайчва декор от ламиниран паркет на стената в унисон с избрания интериорен стил. Завършващите елементи на стаята отново навяват асоциацията за пролет и нежност – завеси в текстил с пеперудени мотиви.

Красива спалня с камина

Дизайна на детската стая също е вдъхновен от природата. Стените са превърнати във въображаема гора с тапети в мотив от брези. Ниска ламперия имитиращата ограда, маркира личното пространство на малкия обитател. Повдигнато ниво над леглото развихря фантазията и предоставя „таен терен“ за весели игри. Пространството под  стълбата е оползотворено в шкаф, който събира множество играчки. Бюро, голям гардероб и дъска за рисуване завършват интериора на една функционална, но и приказна детска стая. Фантазирайте на воля!

Онлайн магазин на GRANDecor