Необичаен ремонт на стара къща

Необичаен ремонт на стара къща

Разполагате със стар имот, който има нужда от реставрация. Именно тази тема ще засегнем днес и ще ви предложим нагледен пример за това как да създадете съвременен интериор, осъществявайки ремонт на стара къща.

Ще се пренесем в стар фермерски дом в малко селище в Португалия, датиращ от далечната  1699 година. Къщата е с площ от 120 кв.м. и показва елементи от традиционната архитектура на провинцията.

Професионалистите от студио Escritório de Arquitetos се заемат с предизвикателството да възстановят сградата и да пречупят дизайна през съвременен поглед. Тъй като къщата е част от стара ферма, сега тя е отделена жилищна част с главен вход, водещ към студио, две спални и  баня.

Особеност и търсен ефект във визията на дома е интересния цветен интериор. Многопластовата колоритна обстановка създава доза свежест и позитивизъм.

Фасадата на сградата е много характерна. Автентичният каменен зид впечатлява отдалеч. Дограмите са семпли и носят съвременен привкус, но за сметка на това вътрешната страна на стените също е оставена със старинната каменна визия, но боядисана в ярки цветове. Именно тази симбиоза между далечния полъх на миналото и модерните тенденции на съвременния дизайн правят този ремонт на стара къща впечатляващ.

Гредореда по тавана, част от стенните конструкции, някои  мебели и пода са решени традиционно в бяло. Тази основа прави възприемането на останалите силни тонове по-лесно. Цикламени стени и мебелировка на студийната част в пастелно зелено е дръзко, но в крайна сметка добре премислено решение.

Мебелите са семпли, модулни конструкции, които преливат плавно една в друга. Това прави обстановката лесно възприемчива. Интересен е избора на дизайнерите да заменят обкова на шкафчетата с малки дупчици в ъглите. Пъхвайки пръст в отворчето можете лесно да придвижите вратичката в желаната посока.

Парцалените черги в ярки тюркоазени тонове по пода са стилно и модерно решение. Усещането да ходиш по чиста памучна материя винаги носи наслада.

Осветителните тела са с асиметрични, висящи конструкции и следвайки концепцията са многообразни като цветове. Наличието на достатъчно естествена светлина допринася за свежата атмосфера.

Спални в бяло и наситено морско синьо. Изчистена концепция и минималистично обзавеждане. Тръбните конструкции на леглата носят ретро очарование, но в съчетание с ламината на пода, асиметричната стена и съвременните нощни шкафчета се подчертава съвременната стилистика.

Дом създаден с вкус и за наслада. Усетете го и вие!

източник

Онлайн магазин на GRANDecor