Просторна луксозна къща в ЮАР

Просторна луксозна къща в ЮАР

Колко прекрасни луксозни домове има посвета! Днес ще насочим поглед към центъра на Йоханесбург, ЮАР, където се намира този дом на три нива. Той е дело на SAOTA и OKHA Interiors и е уникален пример за просторна луксозна къща от двайсет и първи век. Един от водещите дизайнери по проекта, Адам Корт, казва, че този дом ще наложи нов стандарт в дизайна на градски жилища занапред. Не бихме се изненадали, ако се окаже прав.

Тук виждаме реализирана идеята, че закритото и откритото пространство могат да се прелеят плавно и гладко. Дизайнът е много разчупен и използва естествената светлина като уникален аксесоар към модерния интериор. Освен това малкият двор с басейна се явява идеално място, където да се насладим на топлите вечери и да се отдадем на пълен релакс. И още нещо. Къде мислите, че се намира тази просторна луксозна къща? Ами на единайстия етаж на търговска сграда. Да, това е поредната нейна уникална черта, а какъв е нейният най-голям плюс? Предоставя уникална гледка към целия град отвисоко, която е най-красива, гледана от двора с басейна.

Интериорният дизайн пък е зашеметяващ – едноцветен, минималистичен с няколко много добре премерени акцента и съвременен. Нещо повече – постигнат е удивителен синхрон между модернизъм и дълбока традиция. Това съвсем не се среща често. Традиционните африкански статуи, като че ли неподвластни на времето, се вписват чудесно в изключителния съвременен дизайн и вдъхват живот на цялостната атмосфера. Разгледайте тази просторна луксозна къща и сами се убедете, че луксозните домове могат да се намират и на най-неочакваните места.

via