Просторен лофт с тухлени стени в индустриален стил

Лофт в индустриален стил в Лондон

Ако си падате по дизайнерските изпълнения и сте ценители на нестандартната арт обстановка, със сигурност сте попаднали на правилното място! Ще ви покажем един просторен лофт в Лондон, чийто дизайнери, HouseUp, успешно съчетават иновативни решения в паралел със старинните предимства на пространството.

Дъвените греди по тавана и красивото състарено дюшеме на пода си кориспондират отлично в отворената площ на помещението. Тюркоазеният тон на меката мебел създава усещане за нежен морски бриз, насред грубата тухлена фасада. Медни тръби, вградена библиотека, стълба и малки дървени лавици за дискове са само част от характерните особености на дневния тракт. Всеки дребен детайл – картина, часовник или цвете дори, допълват модерната визия, изпъкваща на суровия фон.


 

Обзавеждане в индустриален стил


 

Индустриалната визия на металната трапезна маса и столове пасва чудесно на прекрасната кухня в синьо. Голям работен плот е част от пищното й обзавеждане, а иноксовите уреди сред тръбните медни конструкции излъчват класа и комфорт. Батерията на мивката е особено атрактвна, а фигуралният гръб на кухнята е логично продължение на геометричните елементи в дизайна на помещението.

Кухня в индустриален стил

Спалнята е досущ подчинена на общата жилищна концепция. Основният цвят тук е маслено зелен. Площта е просторна, единствените мебели в стаята са легло, канапе, скрин и внушителен вграден гардероб с плъзгащи врати. Стените са тухлени в комбинация с бяло, а таванът е покрит с характерните за стилистиката масивни дървени греди.

Спалня в индустриален стил

Банята е интересна и функционална, решена в светлосиво в комбинация с медни тръбни рафтове и батерии на душа и мивката. Необичаен избор за мокро помещение.

Липсата на орнаментика и излишни акценти по стените и пода в стаите е решение, съобразено с изключително характерната индустриална арт визия на апартамента. Въпреки солидната грубоватост на част от интериора, в този дом усещането за уют и комфорт преобладават осезаемо.