Ключов фактор за стила и красотата в едно жилище е изборът на добре съчетани цветове. Ще се пренесем в Стокхолм, в един нетипичен за скандинавските представи преходен апартамент, разположен на 107 кв.м. Избягали от традиционното бяло и светлите студени нюанси, тук дизайнерите са сглобили една цветна картина, залагайки на интериор в тъмни цветове.

Обикновено силните нюанси се използват с повишено внимание. Избират се за контрастиращи акценти и подчертаване на даден елемен в декорацията. В този случай обаче черните стени и наситените тапети с ярък, цветен шаблон стоят в основата на дизайна на апартамента. Благодарение на изобилието от етестествена светлина и добре подбрано осветление домът не изглежда мрачно.


 

От магазина: Силата на цветовете


 

Архитектурата на апартамента е нестандартна – разчупени стени и открити, преходни пространства между стаите, високи тавани и ниши за дограмите. Всичко това предразполага към творческа атмосфера.

Голяма цветна библиотека, пъстри тапети, черни кожени кресла и светла мека мебел са част от очарованието на хола, разделен в две пространства посредством плъзгаща врата. Естествена зеленина, картини с пищни рамки по стените и ефектен полилей пък контрастират на свежия бял таван в помещението. Стъклена холова масичка със сгъваема тръбна конструкция е акцентът в едната част на хола. Оранжев диван и нестандартен декор от камък, метални и медни конструкции са позиционирани в другата част на помещението.

Хол с оранжев диван

Преходът от всекидневната към кухнята, трапезарията, коридора и спалнята е лесен и удобен. Цялото пространство на жилището е в нетипична геометрична форма, наподобяваща неправилен осмоъгълник и достъпът до всяка точка е отворен.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Красив преходен апартамент

Кухнята и трапезарията се намират в едно общо пространство. Стените са черни в унисон с тъмните електроуреди и в контраст със светлите шкафове, столовете около масата и бялата дограма. Овалните форми на част от стените и нетрадиционният портрет срещу масата придават особено очарование на помещението.

Кухня и трапезария в едно

Спалнята е комфортно обзаведена и значително по-светла от останалите стаи. Белият цвят на тавана и светлото високо легло контрастират на фона на синьозелените стени и ореховия гардероб с уникална визия. Семпла етажерка на три нива изпълнява функцията на нощно шкафче.

Уникален и смел дизайн, от който не можете да откъснете очи!

Онлайн магазин на GRANDecor