Пример за преобразяване на старо жилище

Рано или късно, всяко жилище се нуждае от промяна. В днешната публикация ще разгледаме добър пример за преобразяване на старо жилище. Представяме ви един чудесен проект, дело на дизайнерско студио EXTRAVAGANCE design.

Сградите от последните десетилетия разполагат със сравнително по-просторни помещения, което разбира се улеснява предстоящото реновиране. На по-голяма площ възможностите за реализация на съвременни, свежи идеи са и значително по-големи.

За да постигнем качествено преобразяване на старо жилище трябва да обърнем внимание на няколко основни детайла:

  1. Да изберем нов стил за жилището си или просто да подновим или подсилим стария;
  2. Да изберем цветове и материи;
  3. Да определим типа осветление;
  4. Да изберем мебели и декоративни акценти;

Това, което видимо е запазено в този проект са формите и позицията на помещенията. Наблюдаваме преходни стаи, свързани посредством сводово пространство. Дизайнерите са избрали да заложат на модерните и свежи решения, а крайният резултат е красиво модерно жилище.

Цветовете в жилището са пастелни и наситени. За основен тон е избран тъмен тюркоаз и елементи от него наблюдаваме, както в хола, така и в трапезарията. Завесите, част от стените и сводът между помещенията са решени в този стилен нюанс. Другият цвят за стените в хола е бежово-кафяв, който е често предпочитан в съвременните домове. Този тон се комбинира изключително сполучливо с ярките жълто, оранжево, червено и топлото сиво, употребени в голяма част от мебелировката и акцентите наоколо.

Впечатление правят допълнителните орнаменти, греди и стени, изработени от гипсокартон, с цел разчупване на стандартните форми в помещението. В тези по тавана са вградени LED светлини, а останалите имат функцията на ниша за декорация или просто подчертават дизайна с присъствието си.

Осветлението е приглушено и придава романтичен и нежен щрих в обстановката. Настилката от светъл паркет в трапезарията е в приятен синхрон с жълтите тапицирани столове около снежнобялата маса за хранене. Иноксовото обзавеждане на кухнята е в стилен паралел със сивия диван с памучна тапицерия в хола. За открити пространства, както в случая, комуникацията между цветовете в отделните кътчета е много важен елемент.

Осветителните тела в овални форми над масата и в част от хола са избрани в черно и се спускат от тавана.

Антрето в жилището е семпло и свежо. Мек бежов тон обагря стените, а красива декорация за стена, под формата на текст с артистичен почерк загатва за модерната визия на дома.

Банята е красива и стилна. Макар и малко, пространството е усвоено максимално – стъклена душ кабина, сиво и инокс са избора на дизайнерите.

Изчистени линии, стилни цветове, нежни естествени материи и доза чар. Ето това е достатъчно, за да направите старото си жилище истинско съвременно бижу.

Ако този дом е успял да грабне вниманието ви, надникнете и в света на създателите му чрез едно откровено интервю.

 

Онлайн магазин на GRANDecor