Преобразен гараж или едно невероятно жилище

Преобразен гараж или едно невероятно жилище

С голямо удоволствие ви запознаваме с един красив дом. Интересен факт е, че това всъщност е просто преобразен гараж. Не е за вярване, нали?

Дизайнерът James van der Velden от Bricks Amsterdam създава оригинален дом със забележителни параметри. Преобразява едно помещение  – бивш автосервиз в апартамент с 2 спални и 2 бани. Дизайнерът е купил сервиза за 600 000 $ и влага още 200 000, за да постигне съвременния му вид.

Стилът на дома излъчва типичното северно спокойствие и уравновесеност. Еклектиката е съвършено постигната, а гаражът, превърнат в стилно, уютно и интересно място за живеене.

Ролетна врата отваря пространство на входа, където може да се паркира автомобил. Непосредствено след това откриваме красива остъклена стена с входна врата. Влизайки вътре забелязваме високите тавани, луксозно, поръчково обзавеждане, предмети с номезматична стойност и функционалност на пространствата.

Кухня, трапезария и хол преливат в едно помещение. Елементи с индустриална визия грабват вниманието ни – осветителни тела, столове, скринове и водосточни тръби. Дизайнът има особена органична сложност, но видимо няма излишни детайли в обзавеждането.

Спалните са семпли и поддържат еклектиката в дома. Палети, световна карта на стената, настолни ретро лампи, мотор върху секцията и какво ли още не.

Баните са малки, но практични. Достъпът до тях е през спалните помещения.

Цветовете, на които дизайнерът е заложил в преобразяването са бяло, сиво и черно в съчетание с естествено дърво. Това е подходяща гама за подсилване на еклектичното излъване.

Интересен, красив, стилен и удобен дом. Определено си струва да бъде видян.

източник