Прекрасен шаби шик апартамент

Елегантната визия на един шаби шик апартамент

За всеки от нас представата за красив дом има собствено измерение и стойност. Някои намират бледите цветове за скучни и откриват баланса в колорита. По-артистичните натури обичат разнообразието и нестандартната визия.

Днес ще разгледаме един очарователен шаби шик апартамент в Швеция, който ще ни завладее с красотата, женствеността и романтичния си дух.

Когато чуем за стил шаби шик, в представите ни изплуват износени ленени и памучни тъкани, бледи пастелни цветове, елементи с декопаж, ръчно рисувани плоскости и други подобни красиви изкушения. Този дом предлага всичко това. Белоснежна чистота, богата орнаментика с ефектни мотиви се наблюдава на територията на цялото жилище. Наред със стила, прозира и скандинавското усещане за дом.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Елегантен и романтичен шаби шик декор

Традиционно, всичко е тонирано в бяло – от стените до облицовките и мебелите в помещенията. Подовите настилки са естествени и също са избрани в меки пастелни нюанси.

Мебелите – красиви, удобни и разнообразни. От дървени зашкурени скринове до тръбни столове и масички. Комбинацията от дърво и метални конструкции е често предпочитана в подобен тип обзавеждане.

За разлика от много други стилове в интериора, един шаби шик дом изглежда добре и със значително по-голям брой акценти и орнаментика. Къдрите по пердетата, красивата бяла постелка на пода, изплетена на една кука, дървените капандури на прозорците и щампираните ленени възглавници по дивана придават особения живец на интериорния дизайн в жилището.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Изискан интериор с шаби шик акценти

Едва ли ще успеем да споменем всичко, което допълва елегантната визия в дома, но ще подчертаем основните акценти, които са причина за изявения шаби шик дизайн. Сред тях са красив метален кафез за птици, полилеи от памучни материи, изобилие от старинни часовници по стените и скриновете, плетени кошници, ретро кухненска везна, състарени рамки по стените, богата фина орнаментика по мебелите и зеленина. Всичко това е съчетано отлично в този красив и романтичен шаби шик апартамент.

Ако целите нежност, женственост и елегантност в дизайна на дома си, заложете на шаби шик декоративни акценти. В този дом ще намерите идеи.

Онлайн магазин на GRANDecor