Предимствата на малък ваканционен дом на колела

Предимствата на малък ваканционен дом на колела

Когато искаме да прекараме определена част от почивните си дни на море, по курортите се сблъскваме с няколко съществени неудобства. Мястото, шумът на множеството туристи и условията на настаняване са само малка част от тях.

Дизайнерът Христина Христова създава малък ваканционен дом на колела, за да избегне именно тези неприятности, свързани с почивката. Идеята да стои далеч от пренаселените и бетонирани курортни комплекси и да прекара времето си на чист въздух сред природата е постигната благодарение на този дом на колела.

Едно от първите неща, с които е съобразено жилището, са неговите размери. За да бъде комфортно за пътуване, къщата е компактна и подходяща за движение по пътищата. Разположена е на 9 кв.м. – площ функционална и напълно достатъчна. Предстои да се уверим.

Предизвикателството да се твори на тясно пространство е голямо, но създателката успява да побере всичко важно и същевременно да избегне усещането за клаустрофобия. Мебелите са сгъваеми и мултифункционални, а позициите им са уместно подбрани.

Един от факторите, допринесъл за перфектната визия е височината на 2.40 м, а с не по-малък принос за това са и солидните прозорци в проекта. Светлината и панорамата създават усещането за простор и ширина.

Решението за изграждане на конструкция от необработено светло дърво подсилва усещането за връзка с природата.

Основната цел на този малък ваканционен дом на колела е да ни накара да се чувстваме комфортно сред природата. В тази връзка дизайнерът създават екстериора, като естествено продължение на интериорната част. Прагът по дължината на постройката е перфектен вариант за пейка, декорирана с меки памучни възглавници. Плътната тента прави солидна сянка над сгъваемите маса и столове пред къщата. Намираме го за удобно и практично местенце, идеално да посрещнем приятелите си на вечеря сред природата. Под навеса е комфортно, както когато се крием от силното обедно слънце, така и когато просто отмаряме с книга в ръка.

За да се насладите пълноценно на почивката си, няма да сгрешите, ако се сдобиете с подобна къща на колела. Попътен вятър, приятели!

източник

Онлайн магазин на GRANDecor