Предизвикателството еклектика в интериора

Предизвикателството еклектика в интериора

Еклектиката е приятно съчетание от различни периоди и стилове, които са изразени чрез употребата на цветове, текстури и форми в обзавеждането. Ще надникнем в света на нетрадиционното и ще разгледаме жилище в Торонто, Канада, характеризиращо се с умело имплементирана еклектика в интериора. Домът е дело на дизайнера Jayanti Lal и представлява просторна, стилна мансарда.

Холът на жилището изглежда изискано. Типично за стила, тук е заложено на няколко неутрални тона, около които е обединено обзавеждането. Керемидено, кафяво и светло сиво са отличен избор за подчертаване на многопластовия дизайн.

Обзавеждането е изпълнено с комбинация от стандартни и нестандартни фигури и форми. Материите са естествени и едноцветни. Това позволява на представените мебели от различни епохи да заживеят в симбиоза помежду си.

Малка кръгла маса и столчета в индустриален стил са отлично съчетани с бяло, гланцирано бюро, в съвременен дизайн. Работният стол, излят във формата на човешки торс е решение, което краси пространството в работния кът.

Тухлените стени в хола са истински шедьовър на фона на стилните картини и подредените модерни мебели около стените.

Етажираният вид на жилището е добра предпоставка за представянето на еклектика в интериора.

Кухнята намираме за стилна и практична. Оцветена е в нетипичния черен цвят. Солидното огледало над гранитната мивка не позволява да се сбие пространството, заобиколено от тъмните цветове. Ексцентрична рисунка с тебешир на черната стена контрастира на фона на модерната визия на електроуредите и шкафовете в кухнята.

Фини диодни полилеи, с форма на топки и каменни стени, са ярките акценти в спалнята на дома. Кръгло легло и леки памучни материи допълват ексцентричната визия.

Банята е просторна и ефектна, тонирана в бяло и сиво. Съвременният дизайн на умивалника и моноблокът са съчетани отлично с ретро визията на фаянса. Пъстрата шарка на плочките и таванът с форма на арка напомнят за миналото.

Антрето е атрактивно и нестандартно. Бежово и кафяво са типична комбинация от цветове за под и стени. Нетипичното диско излъчване, обаче, се постига с избора на осветителни тела, вградени по ръбовете на коридора. Закачалка, наподобяваща разклонено дърво служи за чанти и шапки на домакините.

Насладете се на ексцентризъм, създаден с мисъл и премерена доза стил. Струва си да се възползваме от идеите на дизайнера!

Онлайн магазин на GRANDecor