Пищен интериор в марокански стил

Пищен интериор в марокански стил

Разположена в северната част на Африка, като една от единствените три страни, които имат брегова линия по протежението на Атлантическия океан и Средиземно море, Мароко често е била обект на буйнa и романтична фантазия. Страната е изключително разнообразна откъм население – има жители, които са арабски, берберски, европейски и на юг от Сахара африкански имигранти. Тази разнообразна площ, богата на културни традиции и история може да бъде изразена отлично чрез интериор в марокански стил. Характеризира се със сложни дърворезби, сводести врати и цветни тъкани. Мароканският интериорен дизайн е доста популярен по целия свят. Изображенията в тази публикация са представителни за някои от най-красивите и ярки съвременни примери на интериор в марокански стил, както в, така и извън страната.

Мавританската архитектура е често срещано явление и продължава да се наблюдава в целия арабски региони на Северна Африка, както и на Иберийския полуостров. Някои от най-често срещаните характеристики са арки, куполи, вътрешни дворове, както и декоративни плочки.

Светлите тонове в едната от къщите са богато изразени чрез комбинация от марокански детайли и простотата на скандинавския дизайн. Типични и характерни за стила са зашеметяващите цветове и контрасти. Арките във формата на подкови са често срещано явление. Мароканският стил търпи развитие и може да се види и в доста съвременен вид. Това го прави още по-предпочитан за обзавеждане. Насладете се на тези шедьоври на интериор в марокански стил!

via