Перфектният микс от цветове за свеж интериор с дъх на пролет

Цветна всекидневна

Вдъхновението винаги е необходимия елемент за постигането на красив и практичен интериор. Ще ви запознаем с проекта на дизайнерката Наталия Субисарета – една млада майка с две деца, успяла да създаде уникален, свеж интериор чрез перфектно балансиран микс от цветове в дома си в Билбао, Испания.

Трябва да признаем, че най-добрия цвят за основа и надграждане си остава белият. Този фон лесно се допълва и надгражда чрез мебели, декорации и допълнителни акценти. Именно с това предизвикателство нашата домакиня се е справила доста успешно. Постигнала е свеж интериор с дъх на пролет.

Всекидневната носи специфично настроение. На фона на белите стени и млечносивата пастелна мека мебел отекват завеси с флорални мотиви и куп разнообразни декоративни възглавници. Меко одеяло и табуретка в ярко жълто добавят още една нотка усмивки в обстановката. Полилеят на тавана сам по себе си е уникален. Разнообразие от цветни рингове с различна форма и големина оформят този акцента в стаята.

Всеки дребен детайл в помещението е в своя уникален цвят – зелено, жълто, оранжево и екрю са малка част от пролетните тонове наоколо. Плетената кутия с форма на крокодил на пода е поредното интересно решение в интериора. Дървена зелена стълба, тъкана ленена покривка и настолна лампа от зелено стъкло внасят допълнителна доза красивите детайли.

Кухня с цветни акценти

Друго впечатляващо място в апартамента е стилна кухненска част с кът за хранене. Изглежда весело, практично подредена и отлично изпипана в детайли. Основният тон отново е белият, подсилен от млечнобежови шкафове и карамелени плотове. Гърбът на кухнята е ефектно подчертан с наклонени фаянсови плочки в бяло. Жълтите столове и полилей, както и сините акценти са умело съобразени с нежна декорация от чинии на стената.

Спалнята на домакинята е изпълнена с романтика. Памучни постели на цветни пеперуди изпълват пространството. Декоративни възглавници в розово-бяло каре и небесносиня порцеланова птичка на нощното шкафче подсилват усещането за женственост. Ленено макраме с нежни стайни растения се спуска от тавана в ъгъла на стаята.

Спалня в нежни цветове

Детските стаи са интересни и разпознаваеми – за момче и за момиче. Нежната половинка от децата си има своето красиво помещение в свежи пастелни нюанси, бяло и червено. И тук карето и светлият под се явяват предпочитан ход. Удобно легло, дървено бюро и стол пред прозореца, както и леснопреносими модули гарантират удобство за младата дама.

Мъжката детска стая е тонирана в бяло, светлосиво и черно. Тук акцентът е в райето на декоративните възглавници и ситния пипит на част от завивките. Памучните материи отново присъстват навсякъде. Естествената светлина, бюрото и столът са другите основни елементи, завършващи съвършената визия на тази семпла и практична стая.

Банята е малка, но уютна и нежно балансирана в бяло и бежово. Един прекрасен избор за ограничена площ. Стъклена преграда, голямо огледало и функционален шкаф под мивката са достатъчни елементи за стилно и удобно мокро помещение.

Цветовите съчетания, премерената пъстрота и свежест в дома на дизайнерката са основните детайли, върху които си струва да се концентрираме. Заредете се с пролетно настроение и почерпете вдъхновение от това жилище!

Онлайн магазин на GRANDecor