Уют и нежна визия в панорамен пентхаус

Уют и нежна визия в панорамен пентхаус

Един ослепителен панорамен пентхаус привлече вниманието ни. Намира се в София и е дело на дизайнерите от KNOF Design, които са се справили успешно с преобразяването на два съседни апартамента в един обширен мезонет с красива видимост. Нека се насладим на работата на професионалистите и да заделим няколко свежи идеи за собствените си начинания.

Основно предимство на този дом са прозорците, обкантващи всяка част на жилищната площ. Този елемент гарантира навлизането на естествена светлина, което само по себе си е фактор, определящ голяма доза от комфорта.

Атмосферата е подсилена от избора на бяло за основен тон. Пространствата са отворен тип, стените не са приоритет и всичко това създава допълнително усещане за домашен уют.

Обзавеждането е изключително модерно. Комбинациите от стъклени и дървени повърхности, изборът на меки памучни тъкани в облицовките, минималистичната визия на декора са само част от предимствата в дизайна.

Плъзгащи врати, с възможност за лесно придвижване, са избора за секцията в хола. В съответствие с това е обзаведена и една традиционна кухня в бяло. В пространството между хола и трапезарията откриваме масивен роял отново в бяла тоналност. Този елемент носи аристократизъм във визията и подсилва въздействието на светлина и нежната белота наоколо.

Липсата на обков е концепция, спазена във всички помещения. Това е съвременен метод, при който шкафове и чекмеджета се отварят с лек допир върху плоскостта.

Спалнята, досущ като в приказките, излъчва романтика и страст. Мебели в нежен бананов цвят, фин кристален полилей, феерични завеси и цветен плюш по пода са акцентите, които ни пленяват на мига. И тук гардеробите са с плъзгащи врати, които допълнително спестяват голяма част от площта в помещенията.

Минимализмът в обзавеждането на стаите е предимство, което създава усещане за простор. Ярки цветни акценти са решение за декорация във всяко от помещенията. Лилаво, зелено, синьо и сиво са тоновете, носещи характер на фона на монотонната бяла основа.

Детската стая изглежда вълнуващо, където ярки елементи изпъкват на изчистения бял фон. С цел разширяване на пространството е монтирано огледало на вратата на гардероба, а леглото функционира и като красив разтегателен диван.

Семпло и красиво са обзаведени и баните в жилището. Светъл пастелен мрамор облицова стените и пода. Стъклена кабина разграничава санитарния възел от душа, без да заема излишна част от площта. Вградени ниши са подходящо решение за съхранение на хавлии и други необходими аксесоари за баня. Мокрото помещение към детската е стилно изпипано в лилаво и бяло – изцяло в концепцията на общата визия.

Насладете се на креативните решения на дизайнерите в този красив дом!

източник

Онлайн магазин на GRANDecor