Очарователна мансарда с шведски привкус

очарователна мансарда

Откъде да започнем? Трудно е да се опише нещо толкова красиво, практично и ефектно. Това е очарователна мансарда, в която всеки би се чувствал специално.

Както във всеки дом, тук определящ фактор за пространството са цветовете и правилното разпределение на секторите в жилището.

За основен тон е избран белия цвят, което освен, че разширява визуално пространството е и типичен избор за скандинавски стил. Бързаме да уточним, че сме се пренесли в жилище в сърцето на Гьотеборг, Швеция. Този модерен апартамент се простира на таванска площ от 85 кв.м.

Няколко нотки разкриват старостта на сградата – откритите дървените греди, тухлените стени, подовите настилки от естествено дърво и овалната форма на прозорците. Това, обаче, кореспондира отлично с модерните виждания на дизайнера, който влива младежки ентусиазъм чрез интериора.

Стилните линии се наблюдават във всяко помещение. Дневната прелива в трапезарията и кухнята, а всеки детайл е премерен и удобен. Мека мебел в хола, красива маса за хранене и практична конструкция за кухнята.

Спалнята е малка, но интересна. С цел отваряне на пространствата гардеробът е подбран с огледални врати. Леглото е ниско на пода, за да не си пречи със скосената стена на стаята.

Впечатляващо изглежда решението на дизайнера за внясяне на колорит в интериора. Откриваме пъстри килими на входа, в хола и спалнята. Въпреки всичко, те са разположени достатъчно отдалечени, така че да не претрупват цветово пространството.

Красиви и практични решения в очарователна мансарда, нали?

Онлайн магазин на GRANDecor