Очарователна малка мансарда край Варна

Що се отнася до интериорния дизайн, мансардните жилища могат да бъдат истинско предизвикателство. Понякога нестандартната архитектура, скосовете и колоните се явяват недостатък, но предстои да се убедите колко лесно могат да бъдат превърнати в желан ефект.

Представяме ви проект на дизайнера Десислава Иванова от Auly Studio. Тази малка мансарда се намира в град Аксаково, област Варна и е в процес на реализация.

Жилището е тонирано в нежни пастелни цветове, каквото е и желанието на младата собственичка. Преобладава бялото с леки нюанси на сиво, бежаво и ванилия. За подсилване на контраста са използвани детайли в пурпурен цвят.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Свежа и удобна малка мансарда

В стилистично отношение този едностаен дом, разположен на 55 кв.м., е решен нестандартно и интересно. Свеж, модерен интериор си партнира с леки ретро акценти. Оттук можете да почерпите доста идеи за обзавеждане на малко жилище. За да не сбъркате трябва да започнете с интериор в светли цветове. Този подход ще ви гарантира простор, отваряне на площите и дава възможност за цветово надграждане в обстановката.

Шкафовете са позиционирани в ниските части под скосовете, нишите са усвоени пропорционално. Кухненската част е практично подредена. Пералнята е вградена в удобна ниша в близост до мивката. Шкафовете са логично продължение на плота под скоса в ъгъла. Фигуралният гранитогрес, избран за гръб на кухнята, медната батерия, обкова на шкафчетата, хладилникът и готварската печка са търсените ретро акценти в тази красива и уютна кухничка. Позицията на печката е съобразена с позицията на коминното тяло. Изнесена е на подходящо разстояние, внедрена между две от носещите колони на стаята.

Кухня със скосен таванВсяка колона е частично облицована в красива дъвена ламперия в млечносиво. Ниска и комфортна мека мебел отделя своеобразна холова част до големия прозорец в средата на помещението, а от двете му страни са обособени съответно работен кът и кокетна спалня. Трапезарията е позиционирана в центъра, където няма скосове и таваните са със стандартна височина.

Големите прозорци и нежните феерични завеси в бяло пропускат необходимата слънчева светлина в помещението, така че заданието за проектиране на едно светло и отворено жилище е идеално изпълнено.

Светла мансардаБанята и тоалета са обединени в една малка, но практична площ. Гранитогресът е същия като в кухнята, а семпла стъклена преграда обособява зоната за душ.

Функционалното разпределение на площта както и липсата на излишни мебели и наситени цветове са формулата за успех в дизайна. Резултатът е семпла, свежа и кокетна мансарда за ценители. Насладете й се!

3D визуализация: Игнат Георгиев

Онлайн магазин на GRANDecor