Стилен и очарователен шведски апартамент

Изкуство и стил в очарователен шведски апартамент

Ако сте по-артистична натура, този очарователен шведски апартамент ще ви спечели с визията си. Изключителна комбинация от красиви, стилни решения и архитектура. Едно жилище с ретро концепция, обзаведено с характерен почерк и въпреки скандинавската си същност, носещо неподправено усещане за домашен уют и топлина.

Всяка частица от пространството е усвоена с умисъл. Вградените ниши за книги са един от примерите за това. Витото стълбище в хола придава изискана визия на апартамента. Решението да е тонирано в бяло е типичен избор за шведския стил. В съчетание с леки нотки в индустриален стил в лицето на боядисаната тухлена стена и масивните кожени мебели за контраст, холът изглежда просто очарователно. Красива махагонова масичка с гланцирана стъклена повърхност е едно от нестандартните решения за този тип дизайн. Атрактивно в малкото пространство стои и фигуралният цветен тапет под витите стълби.

Белият под и пастелните стени са чудесно решение за интериора. Изображенията на Йоко Оно, Джон Ленън, Боб Дилън, както и колекцията с дискове и плочи, ловните трофеи и красивите графики в хола, небрежно напомнят за хармонията през 70-те години на миналия век. Любовта към изкуството и меломанията лъхат от всяко кътче на стаята. Артистичният поглед на нещата придава допълнително усещане за хармония.

Естествената светлина е част от този очарователен шведски апартамент. Прозорците са големи, високи и типично за региона, разделени на малки отваряеми сектори. Осветителните тела пък са стандартно висящи и с правилни овални форми.

Кухнята е тясна и дълга и съвсем практична. В неголямото пространство е разположена и семпла трапезарна маса със столове. Концепцията в помещението и тук залага на по-ретро визия, нежни пастелни тонове, тухлена стена, липса на пердета по големите прозорци, красив паркет и гланцирани повърхности.

Спалнята изглежда вълнуващо романтична. Фигурални тапети в неутрални тонове са обгърнали стените. Центърът на помещението е подчертан чрез красиво легло с тръбна конструкция. Медните стойки, разнообразните нощни лампи и дървените ретро закачалки имат съществен принос за женствената визия на стаята.

Детската стая е просторна и светла. Боядисана еднотоново, тя се отличава с минимализъм и семпло обзавеждане. Памучните акценти и тук присъстват в пространството, а естествените материали са приоритетно употребени при избора на дюшеме и мебели. Олекотени лавици, отворени дървени рафтове и ратанови кошове са избраните места за съхранение.

Банята е най-интимното пространство в дома. И тук, в този очарователен шведски апартамент, е постигната хармония, страст и нежност в обзавеждането й. Откриваме ретро вана, повдигната на крачета, феерична завеса с нежни къдри, прикачена към елегантен иноксов кръг, шахматна нотка на пода и изчистена черно-бяла линия в цялостната концепция.

Този дом ще послужи за вдъхновение на любителите на различното, нетрадиционното и красивото.

Онлайн магазин на GRANDecor