Очарователен дом в пастелни тонове

Предизвикателството дом в пастелни тонове

Замисляли ли сте се колко лесно можете да внесете комфорт и баланс в дома си? Ако още не сте, ние сме готови да ви подскажем една лесно осъществима идея. Отново става въпрос за цветове.

Да разгледаме за пример един очарователен дом в пастелни тонове.

Архитектите Margherita Serboli и CaSA (Colombo and Serboli Architects) преобразяват този апартамент, разположен в квартал Eixample District в Барселона. Умело съхраняват щрихите от миналото и добавят елементите на бъдещето, синхронизирайки ги чрез леки, пастелни нюанси. Плавните линии допълват баланса в пространството.

Основният цвят в жилището е бяло, а върху него, красиво са наложени бежово, екрю, пепел от рози, кремаво и сив меланж.

Холовата част се отличава с интересно решение за подова настилка. Върху бялата основа, досущ като постеля, се откроява интересно модернистично решение от несиметрични фаянсови плочки. Цветовете, от които е създаден са охра, бледо розово и екрю. Всеки един от тях е употребен и в обзавеждането на помещението. Нежно екрю се отразява чрез меката мебел, а охрата разпонаваме в красивия дървен таван, носещ полъх от миналото на сградата. Стилни акценти в жълто избистрят допълнително свежата обстановка.

Врати със старинна конструкция ни извеждат към терасата от две места в трапезарната и холовата част.  Скрин с грамофон и LED телевизор съжителстват прекрасно в непосредствена близост.

Снежнобял кухненски бокс ни впечатлява от пръв поглед. Една стена, оцветена в пепел от рози разлива пастелния си нюанс в тази част на жилището. Обзавеждането отнове е сборно, от две различни епохи, но за сметка на това е стилно и практично. Зелен прозорец с капандура ни връща в годините, когато баба е шетала в кухнята.

Розов коридор води до нежна и красива спалня в бяло. Откриваме малко, но компактно пространство, решено в чисти и свежи тонове. Красивата капандура на прозоръчната рамка е запазена и тук и отново е тонирана в красиво зелено и розово.

Слънчево жълто и бяло красят интериора на банята, която е в съвременен стил и предлага всички необходими условия, за да се чувствате комфортно.

Този дом в пастелни тонове е отличен пример за балансиран преход между минало, настояще и бъдеще в интериорния дизайн.

Насладете се на премерените решения на професионалистите!

източник

Онлайн магазин на GRANDecor