Очарователен ваканционен дом в рустик стил

Рустик къща от дърво

Рустик стилът е един от най популярните и въздействащи стилове за обзавеждане на къща. Както вече сме споменавали, подхождайки към подобен дизайн трябва да включим няколко основни елемента, за да постигнем качествен резултат. Сред тях са необработено дърво, камък, естествени материи, семпли натурални цветове, светлина, масивни мебели и не на последно място – наличие на камина.

С радост ви каним на гости в един ваканционен дом в рустик стил. Намира се в графство Корнуол, Великобритания и се дава под наем от Unique Home Stays.

Цялата къща е облицована в дървени ламперии. Тази връзка с природата е важен елемент от дизайна на дома. Откриваме още гредореди, тавани с капандури, масивни врати с красиви панти, уникален дървен под и изобилие от метал и ламарина.

Помещенията в къщата са разположени по ширина. Кухнята прелива в трапезария с обособена холова част и врата към спалнята и банята. По продължението на всички стаи наблюдаваме една красива и удобна веранда.

Семпла камина придава нужния уют пред меката мебел в хола. Ароматът на дърва и запален огън обгръщат и пространството в спалнята.

Кухнята е удобна и практична. Всичко е изработено от дърво, а площта около мивката и работния плот са решени в масивен гранит.

Спалнята е малка и изключително приятна. От нея се влиза в банята, в която отново царства  рустик стила. Ваната, лятата мивка от гранит и ламаринената облицовка в ъгъла на стените са детайли, които впечатляват от пръв поглед. Медните батерии са традиционен избор и тук, и в кухненската част.

Естествената светлина в дома е приоритет. Големи прозорци пропускат куп слънчеви лъчи в стаите. Останалите помещения са отворени към природната картина отвън, благодарение на плъзгащата дървена конструкция на дограмата. Осветителни тела, увити на дебели конопени въжета, медни полилеи и настолни лампи служат за осветлението нощем.

Акцентите в този ваканционен дом в рустик стил са традиционни за доминиращия стил. Ловни трофеи, метални менци, плетени кошници, дървени хаванчета и стенни порцеланови вази са само част от интригуващата декорация на дома.

Лятната веранда е изключително въздействаща. Люлеещи столове, каменно барбекю и кашпи с красиви цветя са част от декорите, създаващи неповторим уют.

Не е ли прекрасен този дом!?

източник

Онлайн магазин на GRANDecor