Очарованието на еклектичен интериорен дизайн

Очарованието на еклектичен интериорен дизайн

Много е тънка нишката между кича и премереното обзавеждане на дом с еклектичен интериорен дизайн. Поради съчетанието на разнообразни по форма цвят и вид мебели, този стил е истинско предизвикателство за професионалистите.

Къде, ако не в Стокхолм, Швеция, бихме могли да се насладим на красиво и семпло жилище с еклектично излъчване? Ще ви отведем в петстаен уютен дом, вдъхновен от красотата и обаянието на старата историческа сграда, в която се намира.

Високи тавани, дървени фризове, големи прозорци и боров под са част от очарованието на този дом с еклектичен интериорен дизайн.

Всяка от стаите е със собствена индивидуалност. Обединяващият елемент е фонът на помещенията, традиционно избран в бяло. Този цвят придава свежест, чистота и дава възможност за наслагване на допълнителни цветови нюанси.

Овалната форма на хола го прави особено атрактивен. Обзавеждането му е минималистично, но за сметка на това ефектно и стилно. Красиви старинни кресла с пастелни дамаски и дървена структура са основен елемент в пространството. Изискана камина, облицована в керамични плочки навява спомени от миналото. Ярки и цветни възглавнички са красиво допълнение на интериора.

Кухненската част е тонирана в бяло и черно. Тук откриваме масивен остров, солидни шкафове, обичайната ъглова камина, облицована в керамика, таванен абсорбатор и стилни старинни бар столове. Трапезарната маса е стилна и изискана. Разположена е непосредствено до големите отворени прозорци. Навлизането на солидно количество естествена светлина в тази част на жилището е безценен дар за домакините. В този кът могат да се прекарат чудесни мигове, споделени с приятели около трапезата.

В спалнята отново царства еклектичен стил. Изкуството по стените и цветните акценти внасят много настроение. Традиционно, в ъгъла, откриваме камината, която очевидно е свързващия елемент на всички помещения в жилището.

Детската стая е бомбонено цветна. Пастелните тонове са приоритет в дизайнерската мисъл. Кремаво, шоколадово, оранж, розово и синьо са само част от нюансите, вложени в обзавеждането. Дори камината е облицована в цветна фигурална керамика.

Банята е с издължена форма. Стъклени прегради създават илюзията за по-голяма площ. Красиви шахматни нюанси в черно и бяло на пода подчертават еклектичната визия на помещението. Метален шкаф – аптечка, в средата на банята, е интересно и нестандартно решение. Старинната визия на ваната и батериите придават автентичен вид на обстановката.

Дори на терасата в този дом, човек може да се почувства специален. Уют и стил лъха от плетената ратанова маса със стъкло, креслата с меки облицовки и висящите елементи по стената. Маса от неръждаема стомана, подвижно барбекю и дървени нари са част и от другия красив балкон в жилището.

Насладете се на тази премерена еклектика. Наистина си заслужава!

източник

Онлайн магазин на GRANDecor