Отлични решения в свеж и цветен дом

Отлични решения за свеж и цветен дом

Доста често тоналностите в една къща са определящи за общата визия и емоционалния заряд в помещенията. За да подкрепим тази теза ще разгледаме един свеж и цветен дом на плажа, чието оформление се дължи на дизайнерите от студио Chango & Co. Къщата е проектирана за семейство с три деца, което е и основния фактор, повлиял за избора на нюанси.

Стилът в дома е модерен, отличава се с богата гама от тонове и стилни съвременни решения в декорацията.

Основният цвят е бял. От една страна, това е класическият начин за постигане на свежест, а от друга, бялото е чудесна основа за надграждане с много и различни цветове. Решението за еднотонови бели стени и дограми допълнително създава усещането за простор в помещенията.

Холът изглежда страхотно! Дървеният, тъмен под контрастира с белотата наоколо. Ъглова камина, ленен килим и семпла мека мебел с памучна тапицерия гарантират топлина и уют в тази част на дома. Оранжевите столове и ниската холова маса в бяло са лекото допълнение в картината. Фееричните тюлени завеси също са избрани в бяло. Това позволява допълнителното проникване на слънчева светлина в стаята. Ниските, четириъгълни кашпи с нетрадиционна позиция върху масата са отличен начин да се подсили свежия вид на всекидневната.

Комбинацията от масивна маса, плетени полилеи, тръбни и дървени столове и весели стикери с ананаси по стените е стилно и модерно решение на дизайнерите. Елегантният шкаф, облицован в конопени влакна, както и стъклените вази с подобни мотиви са в абсолютен синхрон със златистата рамка на огледалото.

Трапезарията и кухнята са модерни и атрактивни. Жълтият цвят е красив акцент на белия фон в тази част на дома. Трапезарията паралелно кореспондира с жълтия тон, благодарение на нестандартните осветителни тела над масата за хранене. Плетени столове и пейка контрастират на модернистичните картини по стената. Тук подът е тъмен, липсват постели на пода, а прозорците са отворени, без пердета и щори. Отлична възможност да се любуваш на естествената светлина, докато се храниш.

Изборът на памучни тъкани никак не е случаен. Особено изразен е и в детските стаи. Естествените материи са красиви, меки и не на последно място удобни.

Интересни, многоцветни и нетрадиционни решения откриваме в стаите на малчуганите. И в трите помещения преобладават пъстри цветове, многообразни мотиви и стикери по стените. Основно впечатление прави присъствието на мебели от дърво и метал. Красиви дървени скринове, легла, гардероби и тръбни столове са част от всяка детска стая. Навсякъде има по един основен мотив, който освен, че е изразен по стената на помещението, носи и характера на основния избор на цвят в стаята. Така например момичешката стая е облепена със забавни стикери на резени диня, а тоновете в обзавеждането са в подобен розово – коралов нюанс. Момчешката стая е решена в черно и бяло.

И в детските стаи, за основен фон, е избрано бялото. Така всичко изглежда чисто и свежо, а настроение в интериора внясят зелено, жълто, оранжево, синьо, цикламено и тюркоаз. По подовете откриваме меки памучни килими в светъл нюанс.

Спалнята е семпла и излъчва хармония и нежност. Тук цветовете са значително обрани. Многото прозорци и вградената ниша за релакс са основната причина стаята да изглежда специално. Ленените завеси, лампиона и елегантния шкаф до леглото създават особена женственост в помещението.

Този дом е отличен пример за свежо и модерно жилище. Тук можете да си починете пълноценно, докато децата ви истински се забавляват. Насладете се!

източник

Онлайн магазин на GRANDecor