Оптимизация на пространството: Живот на 23 кв.м.

Мини жилище

Малките апартаменти са истинско предизвикателство, когато става въпрос за интериорен дизайн. Това обаче не означава, че не може да се постигне максимален комфорт и да се извлече всяко предимство на площта. Особено важен фактор се оказва разположението на помещенията и мебелите.

Ще се запознаем с едно мини жилище, разположено на скромната територия от 23 кв.м., но чудесно обзаведено и превърнато в модерно студио.

Първото предимство в апартамента е архитектурното решение за разпределяне на пространството. Отворена П-образна жилищна площ, която е позиционирана около единственото затворено помещение на жилището – банята.

Тази квадратура е твърде скромна дори и за този кокетен едностаен апартамент, но последователните позиции на кухненския кът, трапезарията и нишата за спане позволяват да се чувствате комфортно у дома.

Важен фактор за приятната визия е изборът на цветове и линии в пространството. Белият цвят присъства навсякъде – стените, кухненското обзавеждане, трапезарната маса и дори в част от спалния кът. За по добър баланс подът е в светъл ламинат, а част от обзавеждането и декорациите са в бежово и тревисто зелено. Тези отклонения в нюансите придават повече свежест и модернизъм в обстановката.

Декорация в зеленоМодерна кухня в бяло ни посреща при входа в помещението. Изисканата й визия е допълнена от мраморен гръб и вградени иноксови уреди и изчистени гланцирани повърхности. Липсата на витрини е предимство, което не позволява да се разсейваме с наличието на изобилие от форми и цветове на прибори и посуда. Всичко е прибрано в шкафове без обков – в крак с модните тенденции.

Кухня в бялоЛеглото и нощното шкафче са сгушени в дръгия ъгъл на пространството. А в средната част са позиционирани сгъваемата трапезарна маса и столовете. Цялата лицева част на стаята е опасана с прозорци, които позволяват навлизането на достатъчно количество естествена светлина. Необходим фактор за всяко малко жилище.

Този дом е доказателство че и в малките площи можем да се подредим удобно и практично.

Онлайн магазин на GRANDecor