Големите площи винаги будят възхищение, особено ако са усвоени максимално практично.

Пренасяме се в огромен тавански апартамент с наполовина стъклен таван в Испания. Собственици са архитектът Алба Кастело и футболистът Гонсало Гарсия. Вдъхновени от позицията и визията на жилището, те решават да се установят и да преобразят дома, според личното си усещане.

Основната особеност тук е невероятната 100% усвоена покривна тераса. Чрез нея площта на жилището е значително уголемено, а стъкленият таван над тази част от помещенията е перфектно решение за навлизането на максимално количество естествена светлина. Факт, особено важен за младото семейство с малко момиченце.

Усвоена ъглова терасаТази закрита и напълно усвоена покривна тераса, е умело преобразена в кът тип зимна градина, в който има място даже за забавления на малката госпожица. Сгъваема стъклена преградна стена ефектно разделя помещението от кухненската част и хола.

Изборът на цветове в този тавански апартамент е перфектен. Нежни тонове се преливат на базата на съвършен снежнобял фон. Изискан скандинавски стил цари навред. Млечни нюанси, пастелни бежово и сиво с леки акценти от дърво се срещат из помещенията в цялото жилище.

Кухнята е модерна и функционална. Изцяло решена в бяло, мрамор и инокс. Светлата подова настилка и минимализмът в обзавеждането правят пространството още по-просторно. Трапезната маса е отделена в непосредствена близост до барплота, което улеснява пренасянето на посудата от и към кухнята.

Бяла кухняСпалнята, досущ като останалата част от жилището, е интересна и нестандартна. Скандинавската стилистика преобладава в голяма част от декорацията и обзавеждането. Бели стени, пастелни тонове, естествени материи, тръбни аксесоари и интересни акценти по стените. Особено практично е решението за дрешник със стъклена врата в спалнята. Мечта за всеки човек, държащ на добрата подредба и добрия външен вид. Рафтове за обувки, ниши за закачалки и вградени чекмеджета за дрехи и бельо. Семпло и удобно помещение.

Дрешник със стъклени вратиБанята е същинско бижу. Елегантен фаянс имитира фина тухлена конструкция по стените и пода. Иноксовите батерии, меките подложки, етажираният подход към ваната и прозрачните стъклени пана са допълнение към съвременната визия на банята.

Удоволствие е да се надникне в пространствата на това изключително светло жилище. От избора на дизайнера можем да черпим идеи за красиви и функционални решения. Насладете им се!

Онлайн магазин на GRANDecor