Красиво обновен апартамент в свежи цветове

Красиво обновен апартамент в свежи цветове

Когато решите да обновите старото си жилище е необходимо да вземете решение за стила, обзавеждането и цветовете, на които предстои да заложите в промяната. Днес ще ви предложим някои свежи идеи, като ви представим един обновен апартамент в свежи цветове.

Традиционният ремонт на жилище може да означава няколко неща. Смяна на концепцията в позицията на стаите, пренареждане на мебели или нещо съвсем различно. Най-трайни промени се осъществяват обаче, когато сменим концепцията за тоновете в жилището. Цветовете са тези, които до голяма степен определят стиловата характеристика на един дом.

Попаднахме на сграда от 1880 година в Мадрид, Испания. Жилище, което е реконструирано от архитектурната компания Lucas y Hernández-Gil Arquitectos. Проектът по осъществяване на интериорния дизайн е дело на професионалистите от Casa C2.

Въпреки запазената фасадна част, апартаментът е с изцяло променена визия отвътре. За да отговаря на първоначалната концепция на дома, в основата на промяната са естествените материали – дърво, камък и стъкло.

Пространствата са запазени големи, без излишно претрупване с мебели и допълнителни елементи. Цветовете са нежни, топли и балансирано свежи. На бял фон се вливат бежово, млечно сиво и кремаво. Акцентите са изразени в ярко жълто, керемидено, зелено, червено и черно. Тази цветова гама е спазена във всяко от помещенията на жилището.

Стандартната ъглова позиция на кухнята е променена и тя се озовава в средата на този обновен апартамент в свежи цветове. Пространствата са отворени, вратите са плъзгащи, стените гладки, а таваните окачени с нежно осветление от луни и висящи полилеи.

Въпреки модерната визия на обновените помещения, едно решение атрактивно държи връзката между миналото и настоящето на територията на дома. Мебелите са красива комбинация от старинни и съвременни конструкции, които отлично кореспондират сред нежните и топли тонове наоколо.

Модерните ламперии по стените и ламината на пода са в паралел с красивите дървени дограми с гравирани капандури от миналото. Пипитените шарки в спалнята и изборът на мрамор в банята са също добър пример за отличното съжителство на миналото и настоящето в този дом.

Вградените гардероби са предимство при едно съвременно обзавеждане. С помощта на подобни решения площта се отваря допълнително. Естествената светлина, която навлиза през прозорците също допринася за това. Липсата на пердета е напълно обяснима. Подчертана е красотата на старите дограми, а капаците на прозорците спират светлината при нужда.

Изобилието от огледала в коридора, хола и спалните създава илюзия за по-голяма площ и създава чувството за красота и неподправен домашен уют.

При подобни реконструкции изборът на ниски модули в хола и на минимално количество шкафове в кухнята е подходящо решение. Белият цвят допълва цялостната модерна визия.

Бъдете смели и реконструирайте жилището си съобразно личните си предпочитания и вкус за интериора. Надяваме се да сме ви били полезни с този добър пример.

източник

Онлайн магазин на GRANDecor