Нестандартен и модерен двустаен апартамент

Нестандартен и модерен двустаен апартамент

Предстои да се запознаем с гледната точка на Chris Grimley, който е поел предизвикателството сам да се справи с трансформацията на дома си. Жилището се намира в южната част на Бостън и е разположено на площ от 380 кв.м. С помощта на талантливата си съпруга Kelly Smith, авторът влага въображение и страст, за да постигне съвършен и модерен двустаен апартамент.

От пръв поглед, впечатление прави нестандартното разположение на стаите, липсата на традиционни стени и врати между помещенията. Една своеобразна геометрия ни привлича в пространството.

Изборът на цветове е основния чар на жилището. Решението за основен тон в бяло е добър избор. Върху този цвят се гради лесно и възможността да се наслагва разнообразие винаги е гарантирана.

Бял полиран под, белоснежни стени и сегменти от обзавеждането – тази основа внушава чистота, свежест и нежност, а и отлично отразява естествената светлина в дома.

Холът е тесен и дълъг. Той е отворено продължение на трапезарията. Ярко пано в оранжево на стената, мека мебел във вариации на резедаво и черно арт кресло са красивите акценти в помещението. Семпли конструкции на секционни шкафове са избрани отново в чисто бяло.

За да останем на бяла вълна ще обсъдим и кухнята. Тя е изцяло решена в този тон. Представлява едно издълбано пространство между стените, където даже е позициониран малък вграден килер за продукти. Обзавеждането е гланцирано, уредите са избрани в цвят инокс. За да се избегне еднообразието, стеничката, гледаща вътрешността на кухнята е изписана в пъстри геометрични мотиви в ярки свежи тонове. Продължението на плота под мивката е импровизираната разделителна линия между кухнята и трапезарията.

Помещението за хранене е с преобладаващ черен цвят, в контраст със светлия нюанс наоколо. Откриваме две черни ъглови стени, трапезна маса, столове със съвременна визия и черни осветителни тела, спуснати ниско от тавана. Като добавим и арт визията на паното на стената, можем да заключим, че това е поредната красива част от този наистина модерен апартамент.

Детската стая е очарователна. На бял фон, бяла кошара и секционен шкаф се откроява една голяма пъстра стена. Шарените геометрични мотиви в ярки цветове, които срещнахме в кухнята са акцентирани и тук. Това е свежа инсталация от филц, лесна за поставяне и същевременно внушителна и ефектна. Интериорът красят още оранжеви столчета и масичка от дърво, с форма на бъбрек и розово-оранжево килимче в райе. Дребните акценти правят обстановката още по-интересна, красива и забавна.

Този дизайн на модерен двустаен апартамент си струва да бъде видян!

източник