Завладяващо нежен дамски интериор

Завладяващо нежен дамски интериор

Специфичната чувствителност и вдъхновение на дамите винаги кореспондира отлично с един романтичен декор у дома. В подкрепа на думите си, днес сме подбрали да ви покажем проект на дизайнера Elena V Nedelcu, който е представен на конкурса Evermotion Challenge 2015 „Whola Lotta Loft“.

Ще ви покажем един нежен дамски интериор в слънчево таванско жилище. Вдъхновението на автора идва от картина, а последвалата концепция е „Домът на една балерина“.

Изобилието от светлина е първият фактор, който завладява вниманието ни. Скосената форма на стаята не ограничава достъпа на слънчевите лъчи в пространството. Красива дограма от състарени дървени греди и малки отваряеми прозорци се простира от пода до тавана на стаята. Нежно прелива в изваян гредоред от същия стил и бледа тоналност. Подовата настилка е гланцирано дюшеме от изпъстрени широки и дълги летви.

Цялото обзавеждане се свежда до няколко типа материали – дървото е основен избор на дизайнера, а хартиените елементи и конструкциите от метал внясят допълнително очарование в тази изключителна мансарда. Състарени гардероби и скринове, олекотена конструкция на леглото, тапицирана пейка и разтегателна семпла маса за хранене са само част от обаянието на обстановката. Лампиони, картонени кутии по пода, импровизирана холова маса от плоскост и купища книги за основа – интересни и свежи решения с романтична визия.

Небрежно захвърлените палци, балеринската пачка и роклите, поставени на манекените деликатно допълват концепцията на жилището. Всеки един детайл кореспондира с останалите стилово и цветово.

Тоновете в дома са свежи, пастелни и бледи. Нежно розово през кремаво и бяло се преливат в обзавеждането и декорацията на таванското помещение.

Дребни детайли от стъкло – фигури, вази, както и небрежно поставените бижута, книги и снимки в стаята подчертават онази характерна хаотична женственост.

Кътчето за сън е красиво и удобно подредено. Нисък матрак под леко скосена стена, бели пухени възглавници, красиви постели и нощна лампа върху дървен стол – страхотно местенце за усамотение на една дама.

Липсата на високи мебели е едно предимство, което отваря допълнително пространството в това мансардно жилище. Повечето декоративни детайли и акценти са поставени пряко на пода и това още веднъж загатва елегантната небрежност. Красивият дървен параван и манекените, присъстващи навсякъде в помещението придават изтънчена артистичност на дома.

Насладете се на красотата и хармонията в този красив женствен интериор. Светлината и нежните тонове ще ви заредят с положителна енергия!