Модерно или уютно – възможно ли е и двете?

Модерно или юутно – възможно ли е и двете?

Днес ще ви срещнем с един български интериорен дизайнер, който е завършил дизайн в Националната Художествена Академия в София, а опитът му включва не само вътрешен дизайн на частни домове, но също и работа по декорите на над 40 чуждестранни филмови продукции към Nu Boyana Film Studios. Ето какво сподели той с нас:

“Казвам се Димитър Петков – интериорен дизайнер съм и за клиентите ми това е вечният въпрос – как да направя така, че да имам модерен дом, който обаче остава актуален и уютен завинаги…

Намирал съм различни решения на проблема, които може да видите на сайта ми – www.interiorendesign.com, но днес  избрах да ви покажа как съм отговорил на този въпрос в моя дом – чрез комбинация между натурални и състарени детайли и модерни елементи.

Да започнем с всекидневната – най-важната стая, тъй като в нея прекарваме по-голямата част от времето си. Точно затова там е важно да е красиво, модерно  и уютно и в същото време удобно и комфортно. Щом говорим за уют, веднага започваме с камината, облицована с камък и състарена дъбова греда. Акцентът в помещението е стена с облицовка  от  каменна зидария, върху която е директно монтиран 50инчов LCD телевизор.

Преходът от уютната всекидневна част към модерната червена кухня е осъществен с трегер, облицован със състарено дърво заедно с масивния дъбов паркет, който преминава от дневната в кухненската част.

Спалните са малки, така че там бих привлякъл интересът ви към пълното усвояване на нишите чрез широки и дълбоки шкафове, интересните цветови решения и индиректното осветление.

В коридорът ще видите големият вграден гардероб, който служи за гръб на осветените ниши в дневната.

А банята е разделена с интегрирана душ кабина от алуминиева дограма, като бойлерът е вграден в светещ  таван.  И тук се намесват естествените материали в каменния плот на модерната мивка.

Вариантите за постигане на уют и стил са много и са въпрос на личен вкус и избор, но есенцията е в комбинацията на природните материали с елементите на съвременния дизайн – именно тя превръща модерното в уютно и уютното в модерно.”

Онлайн магазин на GRANDecor