Модерна стъклена хижа, кацнала високо в планините

Модерна стъклена хижа, кацнала високо в планините

Високо в планината, издигаща се над живописното градче Цезана Торинезе в Италия, се намира една модерна стъклена хижа. Дизайнерите и архитектите от con3studio са се постарали да я направят идеално място за тиха почивка или пък уикенд с шумна компания. Тя е стъклена, дизайнът й е по-скоро семпъл и минималистичен, а основните цветове, в които е издържан са черно, бяло и кафяво.

Въпреки, че на пръв поглед има може би студен и зимен облик, атмосферата й е топла, уютна и гостоприемна. Стените й щедро пропускат естествена светлина отвън и карат спиращите дъха гледки наоколо да станат част от преживяването ви. Тъмното дърво е използвано като един от основните материали за изграждане на интериора и е в контраст със заобикалящият зашеметяващ пейзаж. Това е доста точно попадение, тъй като именно този контраст подчертава още по-силно красотата на тази хижа.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Топ 3 планински хижи в България за уединение от всичко и всички

Бледолилави акценти в дневната освежават цялостното усещане, а шахматният под в кухнята веднага приковава погледите. Оригинална е идеята за спалня под формата на мансардно помещение на втория етаж.

Тази стъклена хижа очевидно е създадена така, че да ви осигури пълен комфорт и абсолютно уединение в условия, в които да не ви липсва нищо. Единственото, което трябва да направите е да се отпуснете, да поемете с очи и сърце гледките, които ви заобикалят и просто да се наслаждавате на спокойствието си и на красотата около вас.

Онлайн магазин на GRANDecor