Стилна и модерна мансарда в София

Стилна белота или една модерна мансарда

В наши дни мансардните пространства са значително по-предпочитани като жилищна площ. Те са особено привлекателни и уютни, със скосени тавански части и интересна архитектура като цяло.

Ще ви покажем един отличен пример за модерна мансарда. Апартаментът се намира в гр.София, приключен е през 2013 година и е дело на дизайнера Светослав Тодоров.

Жилището е малко, а помещенията са разположени едно до друго по дължината на площта. Ограниченото пространство е наложило избора на бял цвят за основна тоналност в интериора. Това е възможно най-подходящото решение за малки помещения.

Интересно и стилно е решението на дизайнера да разположи голяма част от обзавеждането вградено в стените. Холовото и кухненското пространство, заедно с трапезарната част са преляти едно в друго. Кухненските шкафове, камината във всекидневната и рафтовете за книги са елегантно внесени в изчистените бели стени. Тази позиция създава илюзията за ширина и простор в помещението.

Стилната белота е подсилена от гланцираните повърхности на част от мебелите. Подът също е решен в бяло и заедно с белия таван са добра предпоставка за надграждането, избрано в други два стилни тона – естествено дърво с цвят орех и черно. Елегантната визия е допълнена от бутикови мебели във всяка част на жилището, сред които са кожени кресла с подлакътници и механизъм за лежанка, сгъваеми дизайнерски столове с меки възглавнички, холова мека мебел в бял памучен десен и красив лампион с подвижен механизъм в трапезарията.

Осветлението е в абсолютен паралел с общата семпла визия на жилището. Нежни LED луни в успоредни редове красят тавана над хола и кухнята.

Изчистените линии в пространството на тази модерна мансарда са основен приоритет. Това се забелязва и в избора на шкафове без обков. Съвременните механизми позволяват отварянето да се осъществява лесно посредством едно леко натискане на плоскостта.

Феерични завеси в бяло допълват домашния уют. Зад тях откриваме големи френски прозорци, през които денем навсякъде прониква силна слънчева светлина.

Спалнята и банята са две преходни помещения в този модерен дом. Връзката между тях е красиво подчертана с помощта на стъклени стени, облечени в нежни алуминиеви щори. Интересно решение, което предразполага към интимност и романтика. И тук цветовата гама е следвана последователно. Бял фон и леки отклонения в цвят под формата на акценти в пространството. Напръсканият мраморен панел зад душа подчертава съвременната визия в банята.

Спалнята е решена в бяло и кремаво. И тук гардеробите и шкафовете нямат обков и всичко изглежда гладко и стилно. Огледалният отблясък на гланцираните плоскости подсилва усещането за комфорт.

Насладете се на тази модерна мансарда с минималистична визия и вземете идеи за дома.

Онлайн магазин на GRANDecor