Модерна викторианска къща

Модерна викторианска къща

Тази съвременна викторианска къща е абсолютен разкош. Тя съчетава в себе си експлозия от творчески сюжети и стилен модерен дизайн.

Още на прага затаяваме дъх пред красивите многоцветни витражни стъкла разположени над входната врата. На пръв поглед те са в противоречие с оцветеното в черно-бяло предверие на къщата, но всъщност в това е очарованието на викторианските домове – те са колоритни, сложни и смели. Пример затова е и всекидневната стая. Просторна и лишена от излишно обзавеждане, акцент в нея е красивия ярко жълт полилей, който чудесно кореспондира с наситено оранжевите произведения на изкуството върху камината. Мека слънчева светлина влиза през големия панорамен прозорец и осветява трапезната маса с 8 черно-бели стола.

В хола на тази модерна викторианска къща лежерно се протяга дълъг портокалово-оранжев диван, който силно контрастира на черно-белите декоративни възглавнички и красив кожен килим, имитиращ зебра. Големите прозорци позволяват на преминаващата през тях естествена светлина да докосне поредния акцент в стаята – полилеят. Цветната хармония с дивана придава повече топлина и завършеност на дизайнерската линия.

Черно стълбище води към втория етаж на къщата. Изцяло белите стаи, стъклени парапети и ненатрапчиви цветни мотиви, каквито са изчистения жълт полилей и няколко впечатляващи картини, ни разкриват друг по-различен свят. Той се допълва от неоново зелена врата, водеща към детска стая. Как да не се почувствате в страната на чудесата, виждайки слънчево жълтите легла на фона на бял тапет със ситни черни точки?!

Онлайн магазин на GRANDecor