Модерна ваканционна къща, разположена на 10 кв.м.

Модерна ваканционна къща

Амбицията на двойка младоженци да си построи модерна ваканционна къща с площ от максимум 10 кв.м. и не по-висока от 5 м. е удовлетворена от архитектурно студио Trim Studio от Канада. Почти непосилното задание включва всекидневна, кухня, спалня с печка на дърва, веранда и външен душ, които като по чудо са събрани в миниатюрната постройка.

Жилищната площ е разделена на две нива. Долният етаж приютява малка, но модерно обзаведена кухня с черни шкафове, дървен плот в светъл цвят и хромирани етажерки и хладилник. Пред нея е позициониран двоен диван в чудесна природна гледка.

Няколко стълбички ни отвеждат на второто ниво, където централно място заема спалнята, осветена от слънчеви лъчи, благодарение на оберлихта над нея. Бели помощни масички от двете страни на легло служат за нощни шкафчета, а печката на дърва в ъгъла гарантира топли и уютни нощи.


 

От магазина: Обзавеждане в модерен стил


 

Дръзкото решение за външен душ е провокирано от напълно изолираната локация на малката къща. Заобикалящата гора, зелената поляна пред постройката и невероятната гледка към езерото са вдъхновили архитектите да изнесат трапезарията на откритата веранда и дори да построят личен спа център за младата двойка под формата на гореща външна вана с джакузи, само на метри от къщата.

Фасадата на тази модерна ваканционна къща е решена в сиво и светло дърво с прави линии и големи прозорци. Визия, която подсказва, че този имот не отстъпва по стил и комфорт на просторните градски къщи във Ванкувър.

Онлайн магазин на GRANDecor