Модерна бяла мансарда с гледка към града

Дневна в мансарда

Таванските жилища имат своите особености и характерна специфика в архитектурен план. Именно това е причината при тяхното обзавеждане прецизно да се избират както цветовете, така и мебелите в помещенията.

Предвид скосовете на тавана и малките ниши в ъглите на стаите, винаги е печелившо да заложите на бялото. Класичесният избор, гарантиращ повече възможности за комбинация на тонове, както и зрително уголемяващ пространствата.

Избрали сме да ви отведем в малка мансарда, дизайнерски изпълнена с функционално и модерно обзавеждане. Прецизният дизайн на подобно подпокривно жилище се гарантира още с избора на цветовете. Бял интериор за помещение със скромните 41 кв.м. е особено подходящо решение на екипа.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Свежа и удобна малка мансарда

Нестандартната форма на прозоръчните рамки е основна особеност на този красив едностаен апартамент. Петоъгълната форма изглежда интересно, а прозорците са достатъчно големи и осигуряват лесен достъп до красивата градска гледка наоколо. Предвид последния етаж на жилището, погледът ни попада малко над нивото на околните покриви и сгради.

Мансарда с гледка към градаЦентралната част на жилището е заета от всекидневна с мека мебел и холова масичка. В ъгъла на стаята е позиционирано леглото, а кухнята е съобразително изведена в дълбока ниша в другия край на помещението. Тази позиция я прави значително по-самостоятелна и не толкова видима от общото пространство на жилището. Функционален шкаф служи и като барплот, разделящ къхненския бокс от всекидневната.

Кухня със скосен покривАнтрето е малко и кокетно. Две срещуположни огледала създават илюзия за по-голямо пространството. Интересно е решението на дизайнерите да не поставят врата при прехода към общата жилищна площ. Това също е приом, съобразен с и без това ограничената площ на малкия апартамент.

Макар и неголям, този дом е обзаведен с всички нужни мебели и декоративни елементи. Картините, рамките и снимките по стените, свещниците, вазите и сребърните фигурки значително разведряват обстановката. Всички детайли са избрани в черно, сиво и естествено дърво, което не натоварва общата визия на помещението.

Да обзаведеш малко пространство обикновено е много по-голямо предизвикателство от това да се погрижиш за дизайна на едно голямо жилище. Когато съумеете да постигнете баланс в цветовете и максимално да уползотворите площта, наистина ще направите апартамента комфортно и функционално място за живеене. Ако добавим и съществуващата красива гледка към града, жилището придобива значително по-голяма стойност.

Онлайн магазин на GRANDecor