Модерен тавански апартамент във Франция

Модерен тавански апартамент по френски

Архитектурно студио Prisca Pellerin Architecture изпълняват красив съвременен проект в лицето на този модерен тавански апартамент в Иврѝ сюр Сен, Франция.

Впечатляващ тук е паралелът между старинните архитектурни детайли – гредоред, тухлени стени, капандури и модерните решения в обзавеждането.

Естествено дърво в необработен вариант е елегантния избор на дизайнерите. Във всички помещения присъстват стари греди в лек сив отенък, позиционирани с летви от ковано желязо. Праговете по пода са в абсолютен паралел с освежения паркет в ярък цвят череша.

Обзавеждането е минималистично – чудесен избор за всеки модерен тавански апартамент. Претрупването с мебели не е добра идея в помещенията с нестандартни форми и скосове. Прозорците в жилището позволяват навлизането на солидно количество естествена светлина.

Бялото цари навсякъде. От тухлените повърхности, до стените, таваните, мебелите в кухнята и хола – този цвят е доказано подходящ избор за мансардно жилище. Млечно бежово и светло сиво са добавените цветове във всяка от стаите.

Нежната визия на спалнята се дължи на няколко фактора: минималистичното обзавеждане, леглото, позиционирано на подиум на пода, вградените шкафове и красивата гледка към открито небе.

Банята е стилна и удобна. Лека памучна завеса в ъгъла е нестандартното и ефектно решение на дизайнерите. Комбинацията от черен винкел, нежен бежов фаянс и няколко зелени растения са ключа към успешния дизайн на мокрото помещение.

Особено важно е доброто усвояване на пространството в мансардните жилища. Скосените тавани, нестандартните позиции и разграфеност на помещенията изискват да използвате максимално всяка ниша от дома. Тук ще видим отличен пример затова колко добре могат да изглеждат например книгите наредени директно на пода. А сами по себе си, пресечните греди са в отлична позиция, за да поставите висящо цвете в саксия.

Свежите зелени растения са добър избор в декора на апартамент с наличие на достатъчно естествена светлина. Няколко неголеми кашпи могат да бъдат поставени в хола, кухнята или в банята например. Всеки жив елемент в дизайна подсилва усещането за свежест и жизненост в обстановката.

Плавният преход от старинното към модерното в този дом впечатлява от пръв поглед. В тази обстановка няма сблъсък на стилове, а хармонично разпределение на форми, материи и цветове. Гланц, мат, памук, кожа, велур, метал, лен, дърво и тухла съжителстват идеално в един уютен и модерен тавански апартамент.

Елегантност и уют по френски!

източник

Онлайн магазин на GRANDecor