Семпъл и модерен планински дом

Семпъл и модерен планински дом

С настъпването на зимния сезон все по-често човек се замисля как най-удобно и уютно да прекара предстоящите студените месеци. Най-доброто решение е да бъдем в планината сред природата, но понякога градският живот не го позволява. Затова в почивните дни, отпуските и през уикенда, можем да се възползваме от чистия въздух в планината.

За да подсилим желанието ви, ще ви запознаем с един модерен планински дом в Куршевел, Франция, конструиран от архитекта Angelique Buisson.

Това е една съвременна, светла и функционална вила. Съчетала е топлината на дървесината с очарованието на суровия бетон. Предоставя отлични условия за релакс сред зеленината наоколо, премерен лукс, постигнат със семпли и прости решения.

Разположението на склона е предимство, което осигурява красива гледка от високо.

Интериорът на вилата е наистина завладяващ. Съчетанието на белия цвят в обзавеждането със суровия вид на бетона и конструкции от естествен дъб във всички помещения е отличен избор на дизайнерите.

Скосените тавански части и частичният гредоред по покрива напомнят стилистиката на планинска хижа. От камината, през трапезарната маса с цветни зелени столове, до спалнята с изцяло дъбови облицовки по стените, пода и тавана, всеки детайл в помещенията излъчва семпъл модернизъм.

Дограмите са решени целенасочено в цвят дъб, прозорците са големи и открити. Единствено в спалнята има плътни сиви завеси, които биха могли да ни изолират при нужда от уединение.

Плюшените дамаски и пухестите декоративни възглавнички са елемент, заложен във всяка стая на къщата. Присъстват основно три цвята – бяло, дъб и сиво, а ярки цветни акценти подчертават очарованието на този модерен планински дом.

Осветителните тела са еднотипни на територията на цялата къща. И в спалнята и в колоритната детска те са монтирани като аплици на стените зад леглата. Индустриалната им визия и голямото количество навити кабели им придава неподправена уникалност.

Лавици и семпла мебелировка е избора на дизайнерите за повечето от помещенията. Минимализмът е търсен ефект при обзавеждането. Гардеробите са вградени без стандартния обков, вратите са дъбови и плъзгащи се с цел спестяване на пространство.

Впечатление прави и целенасоченото отсъствие на корнизи по прозорците. Всяко от помещенията има изглед през големи прозорци. Това важи включително и за банята. Едно истински модерно помещение, решено в бяло, дъб и стъклени конструкции. Изискана визия и модерно обзавеждане. Красиви ролетни щори изолират от външния свят.

Стаята за ски гардероба и спа помещението са неизменна част от очарованието на този модерен планински дом.

В тези семпли, но практични условия човек би си починал наистина пълноценно. Не мислите ли?

Онлайн магазин на GRANDecor