Модерен мезонет с тухлен акцент в София

Акцент тухлена стена

Когато чуем названието мезонет в представите ни често изниква асоциация за пищно, красиво и многопластово местенце за живот. Именно в такова изискано жилище предстои да се пренесем. Широкоспектърен мезонет с открити пространства, изчистени линии, модерно обзавеждане, земни тонове и функционални решения. Интериорният дизайн е дело на Fimera Design, а самият апартамент се намира в София и е част от комплекс Флора парк.

Характерна особеност на тази красиво подредена жилищна площ са отворените помещения. На долното ниво са обособени най-употребяваните – всекидневна, трапезария и кухня.

Бялата основа на стените и таваните в съчетание със светлия дъбов паркет са отлична предпоставка за моделиране и надграждане, както в избора на форми и цветове, така и в избора на конструкции и орнаментика.

Концепцията за основното жилищно пространство е съчетанието на светли мебели с дъбови плоскости и ламперии, кореспондиращи с пода. Кухненската част е изчистена, пространството е минималистично обзаведено, а гланцираните повърхности са в паралел с тези в трапезарията и хола. Г-образната кухня излъчва простор и не ограничава прехода към останалата част от помещението.

Модерна кухня

Холът е светъл и просторен. Млечни, пастелни нюанси са избор на дизайнерите за меката мебел, пуфа и креслото. Съчетанието от сиво, синьо, зелено и черно се откроява отлично на светлия фон.

Тухлена стена в хола е основен акцент в интериорния дизайн на този модерен мезонет. Мекият плюшен килим на пода е в унисон с фееричните завеси по продължението на цялото пространство. Изборът на леки материи е предпоставка за навлизането на повече естествена светлина през големите прозорци на стаята.

Акцент тухлена стенаДруга характерна особеност на жилището е дървено стълбище с нестандартна геометрична форма, извеждащо ни на второто ниво на мезонета. Нишата под него е запълнена от шкафче и красив модерен грамофон, а големите колони в хола свидетелстват за меломанските наклонности на домакините.

Тухлените конструкции са изведени до второто ниво на жилището, където се намират спалното помещение и банята. Интересно осветително тяло грее над елегантните дървени стълби.

Спалнята е семпла и функционална, решена в светли тонове. И тук вграденият гардероб спестява от площта, а плътните завеси дават възможност да се изолирате от светлината навън. Осветителните тела, спуснати от двете страни на леглото и нестандартното огледало на нощното шкафче са леки акценти в иначе изчистеното пространство на спалнята.

Спалня в мезонетБанята е малка по площ, но за сметка на това модернистична и много атрактивна. Стъклени стени изолират душа от останалата част в помещението. Красив, фигурален  фаянс подчертава част от стените. Голямо огледало и модерен умивалник са друга част от очарованието на банята.

Стил, функционалност и уют прозират на територията на този красив и приветлив мезонет.

Онлайн магазин на GRANDecor