Модерен и уютен тавански апартамент с прекрасна тераса

Тавански апартамент с тераса

Градът предлага редица предимства и удобства за едно младо семейство, но броят на свободни жилищни имоти, както и големината им е ограничена. Вижте как млада двойка с дете се е настанила удобно в един малък тавански апартамент и е съумяла да създаде неповторим домашен уют в сърцето на града.

Апартаментът е сгушен под скосения покрив на таванското пространство на основната сграда. Това не позволява наличие на високи тавани, нито на големи еркерни прозорци. Архитектурното планиране на вътрешното пространство, обаче, не страда от това обстоятелство. Напротив! Скосените тавани и стени са използвани умело, за да се създаде един разчупен и очарователен в своята необикновеност интериор.

Тавански апартамент със скосени таваниСкосените повърхности не са единствената „чудатост” тук. Другата особеност е Г-образния план на жилищната площ. Това също е превърнато в предимство, като е намерено най-подходящото разположение на основните помещения. А колкото и да е невероятно, този привидно неголям апартаментът има изненадващ брой стаи – всекидневна, кухня с трапезария, спалня, детска стая и баня с тоалет.

Малката градска мансарда предлага на своите обитатели един истински семеен дом с всички удобства. Всекидневната е просторна, с ясно оформени функционални зони. Белият цвят е естетично контрастиран чрез мебели в тъмнокафяво, а модерният стил е разнообразен със „щипка” рустик чар чрез декоративни дървени греди.

Кухня в бяло и естествен дървоСтилът на обзавеждане е семпъл, модерен, с изчистени форми и линии. Стените и таваните са бели, без подчертана граница помежду им, което спомага за визуалното разширяване на пространството. В детската и спалнята са създадени акценти с подходящи тапети.


 

От магазина: Съвременно обзавеждане в градски дом


Може би най-ценният актив на апартамента, обаче, е терасата. Макар и неголяма, тя предоставя пространство, достатъчно за оформяне на очарователен кът за отдих.

Онлайн магазин на GRANDecor