Днес ще посетим малък едностаен апартамент с функционално разпределение на помещенията, обзаведен семпло в любимия ни скандинавски стил.

Дизайнерите са избрали да разделят визуално пространството от 40кв.м. на сектори. Холът се простира успоредно на откритите прозорци, през които навлиза изобилие от слънчева светлина. Няма щори и пердета, които да стесняват излишно пространствата. Обзавеждането е обрано с цел да се постигне повече простор. Снежнобялата кухня заема Г-образна форма и е както отличен гръб за малката спалничка, така и перфектно решение за преход към хола, посредством лавици с книги и декорации. Нежните млечни нюанси на сивото се преливат перфектно с белия фон.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Елегантен интериор в сивата цветова палитра

Дървеното дюшеме в много светъл тон и тръбните столове около трапезарната маса са част от скандинавската атмосфера в това едностайното жилище. Изящните осветителни тела над всяка обособена ниша са стилно и безспорно модерно решение. Гланцирани повърхности, мраморни плотове, стилна декорация по стените и мебелите и много нежност присъстват във всяка част на стаята.

Модерна дневнаЕдинствената символично отделена част от общото помещение е спалнята. Стъклен разделител с черна рамка играе ролята на четвъртата стена. Прозорецът в дъното прави помещението светло и уютно, а тухлена стена зад леглото свидетелства за отличен вкус. Декорът е семпъл, но за сметка на това интересен и вдъхновяващ. Картини, тръбни конструкции, дървен календар. Всеки детайл има своята очарователна мисия да освежава, въпреки преобладаващото черно.

Модерна спалняБяната е малка и кокетна. Бяло и венге си кореспондират прекрасно. Стъклена преграда около душа отделя площта за къпане, а фигуралният фаянс по пода изпъква елегантно.

Това е една чудесна идея за обзавеждане на едностаен апартамент. Допада ли ви?!

Онлайн магазин на GRANDecor