Модерен градски апартамент в Белград

Популярни интериорни стилове в България: Градски/urban стил

За всеки човек понятието модерен градски апартамент се свежда до различни характеристики. Едни предпочитат цветното и авангардното, други семпла, неутрална визия.

Днес ще се запознаем с най-новия проект на дизайнерите от студио AUTORI в Белград.

Първата особеност на дома е отворената жилищна площ. Единствените помещения отделени със собствена врата са спалнята и банята. Холът, трапезарията и кухнята са сляти, като едновременно с това са и визуално обособени заради чупките в архитектурата.

Белият цвят е заложен от пода, през стените до тавана. Стилово са предпочетени съчетанията между индустриалните, изчистени детайли и модернистичните форми.

В контраст с белотата наоколо, част от мебелите са решени в черно. Конструкцията на всички масички, рафтове, столове и кресла е тръбна, полъх от индустриалния стил.

Само абсорбаторът на тавана и големия остров с вградена мивка и шкафове напомня за кухнята в дома. Завоалираната визия, фините, метални конструкции на шкафчетата и дупките, заместващи дръжки, правят това кътче неповторимо.

Интересно решение е отделеното пространство в близост до трапезарната маса. Работният кабинет е обособен, посредством плъзгащи стъклени пана и е обзаведен с бюро, кресло и етажерки, досущ като в истинско офис пространство.

Следвайки строго концепцията в жилището, дизайнерите са обзавели и спалнята семпло в бледи нюанси. Бяло и черно се преливат с млечно сиво и светло дърво.  И тук, както навсякъде в този модерен градски апартамент имаме единствено мебели с тръбни конструкции и малки саксии с естествена зеленина. Вграденият гардероб, също като този в коридора, отваря допълнително площта.

Стилна визия с нетрадиционни решения и много светлина. Насладете се!

Онлайн магазин на GRANDecor