Мечтаната градина на покрива на сградата

Мечтаната градина на покрива на сградата

Несъмнено се чувстваме приятно, когато имаме цветна растителност и красива зеленина около себе си. Това, обаче не винаги е възможно, ако не разполагаме с къща, а живеем в стандартен апартамент в града.

Един холандски дом ни впечатли с идеята за прекрасна градина на покрива на сградата, в която се намира. С голямо удоволствие ще го споделим с вас.

Този необятен градски пейзаж е с типичната гледка към стъкло, бетон и тухлени конструкции, но пък е съчетан с прелестни цветя и зеленина, позиционирани на покрива.

Холандска двойка решава да реновира жилище от 19 век в Ротердам, като предостави възможност на собствениците да се докоснат до слънчевите лъчи и чистия въздух, излизайки в пространството на покрива на блока.

Когато разполагате с подобна градина, можете да оформите чудесно място за релакс. В случая тази площ е предпоставка и прекрасно място за игра, ползвано от  дъщерята на собствениците.

Със задачата да създадат проекта се заемат професионалистите от  HUNK Design, които напълно променят конструкцията на съществуващия етаж и обособяват нов терен на върха на жилището.

Свързана с трапезарията и кухнята, тази градина на покрива може да се затваря с помощта на плъзгащи стъклени рамки и покрив, за да бъде устойчива и в студените зимни месеци от годината. Тази адаптивна конструкция помага, както да се отглежда зелена растителност целогодишно, така и за да е винаги открита гледката към града.

За да бъде още по-атрактивно, дизайнерите са заложили и на свежи, ярки цветове. Циклама, тюркоаз, жълт, син и лилав са част от перфектния им избор. Подът е светъл от натурално дърво, което допълнително създава комфорт и усащене за близост с природата.

Насладете се на тази свежа и сензационна градина на покрива!

източник

Онлайн магазин на GRANDecor