Обзавеждане на мансарда в скандинавски стил

Обзавеждане на мансарда в скандинавски стил

Мансардните помещения обикновено са с нестандартна форма и визия. Именно по тази причина при обзавеждането им трябва да се подбере точния стил и да се усвоят максимално пространствата.

Както не веднъж сме коментирали всеки красив дом се моделира с доза въображение, свежи идеи и креативност. Днес ще ви помогнем с няколко насоки за обзавеждане на мансарда в скандинавски стил. Избрахме този дом за пример, защото светлината и отворената визия, която носи северното излъчване на подобен тип дизайн е едно от най-подходящите решения за жилище с нестандартни форми, скосени пространства и малка площ.

Белият цвят е задължителен при тонирането на помещенията. Светлата основа предразполага към визуално разширяване на стаите. Върху тази гама лесно се акцентира с ярки и пастелни цветове. Като добавим и препоръчителното количество естествена светлина ще получим една стилна и уютна среда за живот.

Минималистичното обзавеждане е предпочитан избор на дизайнерите при декорирането на тази мансарда в скандинавски стил. Разчупените форми на стаите, тухлените стени и яркият естествен под са достатъчо ефектни сами по себе си и претрупването с мебели и допълнителни декоративни елементи е напълно ненужно. Заложено е на мебели с правилни форми с цветни щрихи в дизайна. Откриваме възглавнички в оранжев цвят, семпли картини и рамки по стените и модерни осветителни тела. Дървеният гредоред по тавана и останките от старинната архитектура са особено красив акцент в дома.

Меките и топли постели по пода тук са характерна особеност. Студенината и едноцветната гама на обстановката изискват елементи, внасящи домашен уют и доза топлина в пространството.

Особено уютно ни изглеждат скосовете в спалнята и банята, под които са разположени съответно леглото и ваната.

Вземете като приемер този дом и усвоете всяка малка частица площ от жилището чрез вградени шкафове и чекмеджета за съхранение на вещи. Създайте удобствата, от които се нуждаете и ще изпитате удоволствието да се прибирате с нетърпение в дома си!

източник

Онлайн магазин на GRANDecor