Елегантна визия в малък шик апартамент

Елеганта визия в малък шик апартамент

Площта на едно помещение далеч не определя качеството и усещането, което ще изпитате, прекрачвайки прага на дома. Понякога малките площи са по-уютни и по-въздействащи от което и да е широко и голямо пространство. Предстои да се уверим в това. Ще разгледаме малък шик апартамент, разположен на скромните 34 кв.м. в Швеция.

Интересните решения за обзавеждането на този дом са помогнали той да изглежда едновременно стилен и практичен. Тук ще открием ценни идеи за малък апартамент без влагане на особени усилия.

Както обикновено се препоръчва малките пространства да се тонират в свежи, бледи тонове. И тук дизайнерите са заложили на бялото като основен нюанс. Стените, таваните, дограмата и мебелите са решени в този тон. Като паралел на белотата акцентират със златна рамка на голямо огледало, дървена холова маса, малък скрин, кожено кресло и кафяв пухкав килим на пода. Тези елементи са напълно достатъчни, за да подчертаят чара в помещението.

Всяко пространство в този малък шик апартамент е умело употребено като например идеята за вграден гардероб или елегантните стълби, в близост до стената.

Кухнята е символична, но отделена от общата жилищна площ и едновременно с това удобна и практична. Обзаведена е в бяло, а големите прозорци пропускат светлина в малкото й пространство. Шкафове със съвременна визия са комбинирани с дървена винтидж маса и плетени ратанови столове. Елегантен полилей с меден цвят и форма на топка и голям бутиков часовник огряват обстановката.

Спалнята в апартамента има нетрадиционна позиция. Леглото е разположено на платформа над вградения гардероб, непосредствено под таванската част на помещението. Достъпът до там е чрез стълбичките до стената, за които вече споменахме.

Овалната форма на стаята, включваща всекидневна и спалня позволява навлизането на много слънчева светлина през големите прозорци до всеки ъгъл на стаята.

Полилей с кристални висулки и елегантен свещник на стойка красят пространството в хола. Акцентите са малко, но достатъчни, за да подчертаят красивата визия на апартамента. Особено впечатление в пространството правят животинските принтове.

Насладете се на този малък дом със свежа шик визия!

източник