Малък мезонет с уникално разположение

Жилище с отворена площ

Когато говорим за мезонет почти винаги в представите ни изплува нещо нетипично, интересно и разчупено. Именно затова решихме да ви пренесем в пространството на едно красиво студио на два етажа и да подсилим усещането за стил, функционалност и елегантност.

Този дом е разположен на скромните 38кв.м. С цел пестене на място мебелите са с леки тръбни конструкции, а акцентите в помещенията са семпли и ненатрапчиви. Прави впечатление афинитета на дизайнерите към естествените материи – памучни покривала, постели от морска трева по пода, кожени пуфове и ратанови табуретки. Зеленината присъства навсякъде в стаите. Това е добро решение за едно малко жилище в градска среда.


 

От магазина на GRANDecor: Табуретки


 

От функционална гледна точка всекидневната, трапезарията, кухнята и банята са логично позиционирани на първия етаж. Жилищната площ е с уникално разположение. Меката мебел заема едната част на помещението, в близост до която е входът към банята и тоалетната, а в другия край плавно са преляти кухнята и трапезарията на дома. Кухненските шкафове са от дърво в цвят череша, което е и своебразен акцент на общия светъл фон наоколо.

Кухня с трапезарияОсобено интересен факт е наличието на две малки тераси на този етаж. Нисък скос ги разделя една от друга, но това ниско пространство е отлично усвоено, като там е поставена мека мебел за отмора. Балконите са кокетно обзаведени с удобни мебели за сядане, а страниците са тонирани в наситен резидав нюанс.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Практични идеи за малки тераси

Нестандартния подход към горния етаж е особеност, която изглежда интересно и същевременно пести голяма част от така или иначе ограничената жилищна площ. Стръмна стълба с фини, тръбни перила е плътно прибрана до стената.

Второто ниво на мезонета представлява малко, но функционално пространство. Там е разположена спалнята на домакините и този етаж се явява интимната зона на дома. В долната част на леглото са чекмеджетата за съхранение, а непосредствено над главите ни остава красив покривен прозорец, внасящ романтика и допълнителна доза светлина в помещението.

Гледайки галерията от това жилище можем да заключим единствено, че малката площ не е в състояние да ограничи въображението и креативната мисъл.

Онлайн магазин на GRANDecor