Малък кокетен апартамент с големи възможности

Малък кокетен апартамент с големи възможности

Предстои да се пренесем в Швеция, за да се запознаем с интериора на един малък кокетен апартамент, разположен на скромната площ от 37 кв.м.

Макар и ограничено, пространството в този дом е напълно достатъчно и както предстои да се уверим няма нищо излишно и нищо не липсва. Изглежда уютно и свежо, красиво и видимо удобно.

Традиционно, ще погледнем първо цветовете. Цялото жилище е решено в бяло, а цветни нотки добавят фигурални тапети, изобразяващи клонки и птички по тях. Този мотив присъства в целия коридор по стените, като гръб на кухнята, както и в нишата за гардероб.

Холът е тониран изцяло в бяло. Мебелите са в същия цвят, а подът е в дъбов нюанс. Светлина навлиза обилно през големите прозорци, а нежни венециански щори стоят събрани в горната част на дограмата. Бяла секция със стъклени ограждения заема цялата стена вдясно от вратата на хола. На тази площ се събират дребни елементи, книги и други миниатюрни вещи.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Светъл малък апартамент в Скандинавски стил

Мека мебел, табуретка и малка холна масичка са останалите мебели в тази част на стаята. Красиви лампиони със златиста основа и в традиционен бял цвят красят пространството. В близост е разположена маса за хранене с нетрадиционна форма на полукръг, а отсреща, в нишата, се намира кокетна кухненска част.

Пространството в бокса е ограничено, но напълно достатъчно. Шкафовете са разположени под и над плота.

В отделна ниша, на гърба на кухненския бокс, с портални високи врати е отделено спално пространство. Нетрадиционната спалня разполага с най-необходимото за сън – леглото. Светлината облива цялата площ, т.к от едната страна на помещението има голям отваряем прозорец. И тук решението за декорация са тапетите по част от стените, като разликата с останалите е единствено в тона и фигурите, изобразени по тях.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Малък бял апартамент с отворен план

Малка, но спретната гардеробна е разположена вдясно от коридора. На ограничено пространство има ниша за дрехи, закачалки и обувки, напълно достатъчни да поберат нужните вещи на домакините.

Въпреки ограничената площ, микроскопичната кухня и спалня, този малък кокетен апартамент е отличен пример за уютно и свежо обзаведено жилище. Оценете го и вие!

Онлайн магазин на GRANDecor