В зависимост от архитектурата си малките апартаменти могат да бъдат обзаведени по коренно различен начин. За разлика от едноетажните, тези, в които има и ниша на второ ниво могат да бъдат значително по-гъвкаво декорирани – с повече цвят, повече контраст и тъмни елементи.

Избрали сме да ви покажем малко жилище, раположено на площ от 34 кв.м. То е част от стара сграда, което е предпоставката за наличието на високи тавани и дава възможност за импровизация с позициите на мебелите и помещенията.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Идеи за обзавеждане на едностаен апартамент

Този дом се характеризира с атрактивен интериор и нетипичното за тази квадратура богато откъм детайли обзавеждане – много елементи, акценти и книги запълват всяка свободна ниша от стаята.

Съвсем традиционно за малък апартамент стените и таваните са решени в бяло. На техния фон изпъкват много и разнообразни индустриални и винтидж акценти.

Антрето е малко и скромно обзаведено със семпло портманто на стената. То ни въвежда в кухненската част на апартамента. Дървено дюшеме, тухлена стена и шкафове и лавици от необработено дърво са основните елементи, привличащи вниманието. Вградените шкафове, фаянса по стената и интересните осетителни тела следват основната стилистика на интериора.

Кухня и трапезария с тухлена стенаНеправилните форми в помещенията са типична особеност за старите архитектурни творения. Кухнята плавно прелива в трапезавия и във всекидневна, в която са разположени мека мебел, телевизор, холна масичка и куп дреболии в пространството – картини, цветя, свещници, трофеи по стените. Изпъстрената с блажна боя дървена стълба е в паралел с тъканото пано на отсрещната стена към кухнята.

Дъното на помещението е ниша с малко стълбище, чиято основа е запълнена с множество чекмеджета и шкафчета, гарантиращи практична употреба. Тези стълби водят към така наречената лофт спалня. Перфектното решение за жилище с високи тавани и скромната площ.

Леглото изглежда удобно, а пространството зад него е практично заето с фахове за книги. На долния етаж до стълбите е обособен скромен, но удобен работен кът.

Стълбище с чекмеджетаДизайнът на банята следва общата концепция на жилището. Тухлена стена, дървен умивалник и шкафове, медни смесители и голямо огледало с пищна златна рамка.

Стилно и практично жилище с ограничена площ.

Онлайн магазин на GRANDecor