Малък апартамент в скандинавски стил

Апартамент със скандинавски интериор

Несъмнено се досещате, че в тази публикация ще се спрем на идеи за обзавеждане на малък апарамент. Особеното в случая е скандинавското излъване и стилния, изчистен вид на жилището. Разположен на скромните 32 кв.м, този дом в Швеция е типичния пример за елегантно решен малък апартамент в скандинавски стил.

Апартаментът има Г-образна форма. В стеснената част са разположени банята и прилежащия коридор, а в оширението са всекидневната, кухнята и спалнята, които практически са част от едно помещение.  Жилището разполага и с балкон, който е елегантно обзаведен и допълва приятната атмосфера.

Традиционно за скандинавския стил, имаме бели стени, бели дограми и частично бяло обзавеждане. В контраст с преобладаващото бяло са само сиво, черно, синьо и цвят на дъб. Красива тухлена стена разчупва площта на всекидневната. Удобна мека мебел в сиво балансира на белия фон. Красив естествен под изпъква в помещението.

Кухненската част е позиционирана в ъглова ниша. Бели гланцирани шкафове и иноксов плот се вписват отлично в общата визия. Разчупената форма на тавана е допълнение към конструкцията.

Спалнята в този малък апартамент в скандинавски стил е съвсем компактна, но особено ефектна. Леглото е разположено на територията на всекидневната, на платформа, издигната високо до тавана. Достъпът до покоите е осигурен посредством семпла тръбна стълба. Нишата под леглото заема красивия диван, а над него, по дъното на платформата са разположени нежни лунички, които създават уютна и романтична атмосфера.

Основен приоритет в дизайна на този дом е максималната му функционалност. Разгледайте галерията и се уверете сами!

източник